Hikmet BAYDAR 3. Göz Danışmanlık / CEO Tüm yazıları

Bu bitmeden alım önermiyoruz...

Bigpara Haber
Pazartesi günü 1.4453 seviyelerine kadar yükselen €/$ paritesi borç krizinin beklediğimiz gibi anlaşmayla sonuçlanmasından sonra düşüş kaydetmiş ve sabah itibariyle 1.42 seviyelerinden işlem görüyor. USD`nin orta vadeli güçlenme sinyalleri verebilmesi için paritenin 1.41 seviyelerinden işlem görmesi gerekmektedir.


$/TL paritesine baktığımızda ise orta vadeli aşağı sinyalleri devam ederken, kısa vadeli tepki çıkışı yaşandığına tanık oluyoruz. Ancak ana görünüm olarak yön aşağı dönmüş durumda. 1.70 seviyeleri önemli direnç durumunda ve yukarı hareketlerde satış gelme ihtimali bir hayli fazla.

($/JPY) Japon yeninde aşağı yönlü hareketin devamı yene müdahale söylentilerini bir hayli artırmış durumda. Yenin değer kazanması Japon Merkez Bankası’nı da rahatsız eder duruma geldi. Cuma günü burada önemli hareketler olabilir. Özellikle yenin değer kaybı yönünde müdahale söz konusu olabilir. İsviçre frangına ($/CHF) şöyle bir baktığımızda aynı yen de de olduğu gibi teknik göstergeler aşağı yönlü trendin devam ettiğini gösterdiğini gözlemliyoruz. Burada da aşırı düşüş nedeniyle sert yukarı yapma ihtimali bir hayli yüksek.

Bugün $/TL için önerimiz; 1.70 seviyelerinden satmak ve gevşemelerde de aşağıdan yerine koymak olabilir. 16770 seviyeleri yerine koymak için en ideal yerler gibi görünüyor. Bu seviyeler sadece günlük işlem için satanlar için ideal. Orta vadeli aşağı sinyali bitmeden alım yönünde bir önerimiz olmayacak.


Saygılarımla,


Hikmet BAYDAR
www.3-goz.com

Yazarın Diğer Yazıları