Hikmet BAYDAR 3. Göz Danışmanlık / CEO Tüm yazıları

Bir haberim var...

Bigpara Haber

Dün €/$ için tepki yükselişlerinin devam ettiği bir gün oldu ve parite 1.3973 seviyesine kadar yükseldi. Bugün 1.3784-1.3884 bandında hareket etmiş durumda. Eğer 1.3973 seviyesini yukarı zorlayamazsa kısa vadeli gevşeme yaşayabilir.

Orta vadeli aşağı sinyalinin son bulması için 1.3950 seviyesinin üzerine çıkması gerektiğini daha önceki yazılarımda da belirtmiştim. Hedeflediğimiz noktaya geldiğimiz için 1.3496-1.3973 kısa süreli trend hareketinin kar realizasyonuyla karşılaşma riski oldukça fazla. Orta vadeli göstergelerin henüz yukarı dememesi de bu ihtimali artırıyor.

$/TL dün 1.7729- 1.7916 bandında hareket görmüş, bu sabah 1.7773-1.7870 bandında hareketini sürdürmüştür. Orta vadeli göstergeler yukarı yönlü sinyaller üretirken direnç seviyesi olması nedeniyle bir sıkışma söz konusu. Bu seviyeleri kırıp kırmadığı netleşmeden işlem yapmak riskli olabilir. O yüzden bu paritede izleme konumunda olmalıyız.

Sayın Maliye Bakanı’nın Rating şirketlerine yönelik yorumunun akabinde Çin rating kuruluşunun Türkiye ratingini yerel para da BB yabancı para da BB- olarak koruduğunu açıkladı. Uzun vadeli kredilerimizin kalitesi yeterince iyi değilmiş. Açıklama bu… Avrupa devlet tahvillerini ancak Avrupa Merkez Bankası’na satarken Türkiye Eurobond ihracına çıksa rekor satış yapar. Hangi kredibiliteden bahsediyor pek anlayamadım. Bence böyle bir güç göstergesi not için iyi bir gösterge olabilir.

Bu arada; Japon yeni ile ilgili olan okurlarımız için de bir haberim var. Japonya’da Yen’in aşırı değerli olması nedeniyle BOJ’a destek verileceği söyleniyor.

Dünya’nın güçlü ekonomilerinin merkez bankaları piyasaya $ likidite sağlayacaklarına yönelik açıklama yaptılar. Koordineli davranıyorlar. Kısacası kurlar onları da rahatsız ediyor.

Bugün önerimiz; gerek €/$ gerekse $/TL direnç seviyelerinde olduğundan izlemeliyiz.


Hepinize iyi tatiller diliyorum...


Hikmet BAYDAR
www.3-goz.com

Yazarın Diğer Yazıları