Hikmet BAYDAR 3. Göz Danışmanlık / CEO Tüm yazıları

Bayram süresince pozisyon taşınmamalı

Bayram süresince pozisyon taşınmamasını, orta vadeli alınan pozisyonların da orta vade sinyallere paralel olmasına dikkat edilmesini öneriyoruz

Bigpara Haber
€/$ paritesi dün bizi yanıltmadı. Hatırlarsanız dünkü yazımızın başlışı €/$ paritesinin hiç güven vermediğiydi.

Hikmet BAYDAR
www.3-goz.com

Dün 1.3059 seviyesinden güne başladıktan sonra, 1.3076 seviyesinden gelen sert satışlarla 1.2952 seviyesine kadar hızlı bir şekilde gevşedi. Bu sabah itibariyle de 1.2973-1.2996 bandında oyalanmaktadır. Orta vade yukarı sinyalleri gelse de sağlıklı bir yükseliş trendi içerisinde olmaması ve orta vade yatay dalgalanma yaşaması nedeniyle yoğurdu üfleyerek yiyoruz. 1.3082 seviyesi önemli bir direnç haline geldiği için bu seviyenin üzerinde güçlü olmadan yukarı demeyeceğiz. Kar realizasyonları devam edebilir. 1.2959 desteğinin altına inmesi düşüşün kısa vadeli olmayacağını gösterecek. Bayram süresince €/$’da yukarı pozisyonda kalınmaması, alınan pozisyonların da eğer taşınacaksa önemli direnç ve destek seviyelerinin bir miktar arkasına “stop emri” ile zarar sınırlaması konusunda tedbirli olunması gerekmektedir.

AVRO/TL grafiğinde aşağı trend devam ediyor. Dün 2.3502 seviyesinden gelen satışlarla 2.3391 seviyesine kadar gevşedi. 2.3356 seviyesinin altına inebilirse satışların hızlanacağını düşünüyoruz. Şimdilik AVRO’yu yatırım aracı olarak düşünmemenizde fayda var.

USD/TL grafiğine baktığımızda; Daha önceki yazılarımızda da altını çizdiğimiz gibi €/$ paritesindeki aşağı yönlü hareketten etkilendiğini ve 1.7938 seviyesinden 1.8029 seviyesine kadar yükseldiğini görüyoruz. Orta vade aşağı sinyallerinin devam etmesi nedeniyle TL’nin sepet bazında değer kazanma potansiyelinin yüksek olduğunu gösteriyor. Bu sabah da 1.80 seviyelerinde güçlü görünmemesi bayram sürecinde USD’nin taşınmaması gerektiğini bize gösteriyor. 1.7934 desteği tekrar denenebilir.

Önerimiz; Bayram süresince pozisyon taşınmamasını, orta vadeli alınan pozisyonların da orta vade sinyallere paralel olmasına dikkat edilmesini öneriyoruz.

Tüm müslüman okurlarımızın Kurban bayramını, tüm Türkiyeli okurlarımızın da Cumhuriyet bayramını kutluyor, bayramların huzur, sağlık ve mutluluk içerisinde geçirilmesini diliyoruz.

Yazarın Diğer Yazıları