Hikmet BAYDAR 3. Göz Danışmanlık / CEO Tüm yazıları

Aşağı sinyaller devam ediyor!

Gündem İspanya, İtalya ve Yunanistan üçlüsü...

Bigpara Haber
Gündem İspanya, İtalya ve Yunanistan üçlüsü. Durum böyle olunca risk iştahı azalıyor ve piyasalar gerginleşiyor. İspanya yardımı onaylandıktan sonra eyaletlerden gelen kurtarma talepleri İspanya’da durumun ne kadar zor olduğunu gösteriyor.

Hikmet BAYDAR
www.3-goz.com

Ateş olmayan yerden duman çıkmaz denildiği gibi İtalya hep ağızlarda olduğu için yakında somut bazı gelişmeler olacaktır. Yunanistan’ın iflasına kesin gözüyle bakanlar olduğu gibi, Yunanistan’ın Avro’dan çıkmasının yaratacağı domino etkisi Almanya ekonomistlerini korkutuyor.

Bu durumda AB’nin işi çok zor. İspanya bugün yaptığı 3 ve 6 ay vadeli hazine bonosu ihalesinde 3 milyar avro satış hedeflemişti ve hedefini daha yüksek faiz bedeli ödeyerek gerçekleştirdi. Hem vade çok kısa hem de faiz yükseldi. Yakında İspanya’da sıkıntılı gelişmeler olabilir korkusu olmasaydı bu kadar yakın vadede faiz yükselişi olmazdı.

Grafiklere baktığımızda;

€/$; Dün bir önceki günkü sert düşüşün durulduğunu ve 1.2083-1.2134 bandında işlem gördüğünü gözlemliyoruz. Kapanışın günün en yüksek değerlerinden olması günlük yukarı ihtimalini artırıyor. Bugün 1.2180 direncine kadar tepki çıkışı yapabilir. Orta vade göstergeler aşağı göstermekle beraber RSI aşırı düştü sinyali üretmek üzere.

€/TL; Orta vade aşağı sinyalleri devam etmekle beraber RSI aşırı düşme bölgesinin sınırında. Dün 2.1888-2.2101 bandında hareket etmiş ve günü en yüksek seviyeye yakın bir noktadan tamamlamıştır. Bugün 2.21 civarında olması güçlü kalma eğilimini gösteriyor.  2.2230 seviyelerinden işlem olması durumunda aşağı sinyalleri bitmeye başlayacak. €/$ paritesine paralel hareketler devam edecektir.

Kayserili orhan okurumuz GBP için yorum istemiş 3 gün içerisinde 1.5486 seviyesini kırmazsa tekrar 1.56 seviyelerine çıkabilir. Yukarı trend dalgalanmaya rağmen henüz bozulmamış.

$/TL; Orta vade aşağı sinyalleri gelmekle beraber ana trendin yatay durumda olması orta vade trend göstergesinin hata yapabileceğini gösteriyor. €/$ paritesinde aşağı yönlü hareket $/TL paritesini de yukarı yönde zorluyor. 1.8275 direncinin üzerinde 3 gün kalmadan yukarı trendden bahsetmeyeceğiz. Sığ piyasalarda sürpriz dalgalanmalar devam edecektir.

Önerimiz 1.8250 seviyelerinden $/TL satarak direncin kırılamayarak düşüşün gelmesini beklemek mantıklı görünüyor.


Saygılarımla,

Yazarın Diğer Yazıları