Hikmet BAYDAR 3. Göz Danışmanlık / CEO Tüm yazıları

Alış için bu seviyenin altı beklenmeli

Bigpara Haber
Sabah itibariyle $/TL fiyatlarının dünkü 1.7764 kapanış fiyatının altında 1.7584 seviyelerinde olduğunu görüyoruz. Saatlik bazda grafikte de aşağı dönme isteği biraz daha belli oluyor. Ancak her nedense 1.7780 seviyelerine çok takılıyor. Dün en düşük seviyesi olan 1.7401 seviyelerini test etmesi ve aşağı yönde kırmayı deneyip denemeyeceği çok önemli. 1.7780-1.7810 bandı direnç konumunda görünüyor.

$/TL’deki 1.7780 saplantısına benzer bir hareket de €/$ paritesinde 1.4180 seviyelerinde oluşuyor. Çok ilginç... Avro 1.44’lerin üzerine kadar yükseldikten sonra zayıflamış ve şu an itibariyle 1.4265’ler seviyesinde. Aşağı yönlü baskı devam ediyor.

Türkiye`nin geçmiş verileriyle ilgili yapılan analitik bir çalışmada (Türkiye Ekonomi Kurumu tarafından yapılmış) faizler düşüş trendindeyken TL değer kazanma trendinde olmuştur. Dün gösterge tarih tarihi düşük seviyesini denemiş ve faizlerde yukarı yönlü trend söz konusu değil.

Yurtdışında ilgimi çeken bir gelişmeyi de sizlerle paylaşmak istiyorum. hatırlarsanız daha önce bahsettim saat 05.00’de TL`deki agresif hareketin bir benzeri rublede de gerçekleşti. Demek ki Uluslararası sıcak para oynaklık yapacak ve kısa vadede vurgun yapacak pariteler arıyor. Bu nedenle para yönetiminin 24 saat TL`yi takip etmesi gerekiyor.

ECB`nin tahvil alımı nedeniyle AB bölgesinde olumlu rüzgarlar esiyor. İspanya ve İtalya CDS`lerinde marjlar daralmaya başladı. Bu risk iştahının artması için iyi bir işaret.

Gelelim bugün ne yapacağımıza; €/$ kritik destek seviyelerinde olduğu ve orta vade sat sinyali ile çakıştığı için trade etmeye pek müsait değil. Bunun yanında $/TL aşağı kısa vadeli sinyaller üretmeye başladığı için 1.78`in üzeri satıma uygun görünüyor. Alış için 1.75`in altı beklenebilir.


Saygılarımla,

Hikmet BAYDAR
www.3-goz.com

Yazarın Diğer Yazıları