Hikmet BAYDAR 3. Göz Danışmanlık / CEO Tüm yazıları

1.8220`lere uzak kalması zayıflık göstergesi

Önerimiz; €/TL’de 2.25 seviyelerine kadar sürecek tepki çıkışına yönelik pozisyon alınmasında fayda olabilir.

Bigpara Haber
Orta vade aşağı sinyallerini sürdüren €/$ paritesi  dün 1.2268 seviyelerinden güne başlayarak 1.2176 seviyesine kadar düştükten sonra toparlayarak 1.2290 seviyesine çıkmış ve 1.2274 seviyesinden kapanmıştır.

Hikmet BAYDAR
www.3-goz.com

Bu sabah da toparlanma eğiliminin devam ettiğini görüyoruz. 1.2265-1.2314 bandında hareket etmiş ve son işlemler 1.23 civarında gerçekleşmektedir. Yurt dışındaki her haber ve açıklamanın burada etkili olacağı ve sürpriz dalgalanmalara yol açabilecek spekülasyonlara çok müsait bir piyasa içerisinde olduğumuz unutulmamalıdır.

$/TL grafiğine baktığımızda; Dün 1.8085-1.8158 bandında hareket etmiş ve orta vade yukarı sinyallerini bitirme noktasına doğru yaklaşmıştır. Bir önceki gün gördüğü 1.8220 seviyelerine bile çok uzak kalması önemli zayıflık göstergesidir.

Bu sabah €/$ paritesinin de etkisiyle 1.8067 kritik desteğini kırmayı deneyerek 1.8025 seviyesine inmiştir. Son işlemler 1.8067 seviyesinden gerçekleşmektedir. Yatay seyir içerisinde olması ve güçlü bir trend oluşturmaması nedeniyle sert ve kısa süreli sürpriz hareketlere son derece meyillidir.

€/TL grafiğine baktığımızda; son birkaç gündür yatay seyirde hareket ettiğini görüyoruz. Orta vade aşağı sinyalleri devam etse de AB veya global ekonomiye yönelik gelen veri veya açıklamalar €/$ paritesini etkiledikçe €/TL paritesi de aynı şekilde etkilenecektir. Bunun yanında sepet bazında AB ülkelerinin notlarının düşmesi, Türkiye ile risk marjını daralttığından TL’nin sepet bazında değer kazanmasına da zemin hazırlamış oluyor. Teknik olarak RSI çok düştü sinyali veren çizgiden dönmüş durumda.

Önerimiz; €/TL’de 2.25 seviyelerine kadar sürecek tepki çıkışına yönelik pozisyon alınmasında fayda olabilir.

Yazarın Diğer Yazıları