Hikmet BAYDAR 3. Göz Danışmanlık / CEO Tüm yazıları

1.7876 desteği test edilebilebilir

Günlük önerimiz; 1.3037 seviyelerinden €/$ alarak çıkış hareketini değerlendirmek mantıklı görünüyor.

Bigpara Haber

Cuma günü 1.3067 seviyelerinden güne başlayan €/$ paritesi 1.3078 seviyelerinden gelen satışlarla 1.3013 seviyesine kadar gevşedi.

Hikmet BAYDAR
www.3-goz.com

Kapanış seviyesinin günün en düşüğüne yakın olması da gevşemenin devam edeceğini gösteriyor.
 
Bu sabah ise 1.3016 seviyelerinden gelen alımlarla 1.3066 seviyesine kadar yükselmiş durumda.  Güçlü desteği 1.2978 seviyelerinde ve sağlıklı bir trend hareketi söz konusu değil. 1.2980-1.3120 bandında her yere her an gidebilecek konumda.

AVRO/TL grafiğine baktığımızda; Cuma günü 2.3485 seviyesinden açıldıktan sonra 2.3516 seviyesine kadar yükselmiş ve gelen satışlarla da 2.3365 seviyesine kadar gevşemiştir. Kapanışın 2.3371 olması zayıflığın devam edebileceği anlamına geliyor. Bu arada dikkatimizi çeken önemli bir değişim orta vade göstergelerin yukarı sinyali üretmesi Cuma günü itibariyle son bularak yönü aşağı çevirmiş durumda. 2.3577 güçlü direnç konumuna geldi. 2.3356 ve 2.32 seviyeleri de önemli destek seviyeleri durumunda. Yani buralardan alım gelme potansiyeli var.

USD/TL grafiğine baktığımızda; Orta vade aşağı sinyallerinin gelmeye devam ettiğini, Cuma günü 1.7992 seviyelerinden gelen satışlarla 1.7941 seviyesine gevşediğini ve kapanışı da bu seviyeye yakın yaptığını görüyoruz. 1.7876 seviyesi çok önemli bir destek konumundadır. Bugün gevşeme olduğu takdirde spekülatif mahiyetteki alımların gelebileceği nokta ise 1.7820 seviyeleridir. Şimdilik 1.7876 desteğinin test edilebileceğini söylemekle yetinelim.

Gelelim altına; Daha önce hakkında pek olumlu konuşamadığımız altın ONS/USD olarak grafikte 10 günden fazla bir süredir orta vade aşağı sinyalleri üretmeye devam ediyor. Cuma günü sert satışlarla 1.716 seviyesine kadar düşmüş durumda. Bu sabah ise sert düşüşün tepki alımları yaşanıyor. Bu nedenle 1.727 seviyesine kadar yükseldi. Grafiğin omuz-baş-omuz formasyonu oluşturdu görüntüsü vermesi hiç hoş değil. Bu ihtimal bize 1.675-1691 ONS/USD bandını hedeflememize neden olabilecek bir formasyondur. Altının hala kısa ve orta vadede riskli olduğunu belirterek yorumumuzu burada noktalıyoruz.

Yurt dışındaki haberlere şöyle bir baktığımızda; çok kötü beklentiler oluşturup sonra da gelen çok da iyi olmayan rakamı umut kapısı gibi gösterme modası oldukça hakim durumda. Bu nedenle de spekülatif hareketler oluyor. Genel olarak bakıldığında ekonomist ve büyük fon yönetenlerin önümüzdeki dönemde global piyasalar için karamsar olması nedeniyle yoğurdu üfleyerek yeme zamanı içerisinde olduğumuz unutulmamalı. Az alınan riskler bile normal zamandakinden daha fazla kayıplara yol açabilecek konumda.

Bu arada günlük önerimizi en geç 24 saat içerisinde kapatmaya çalışmanız gerektiğini unutmayın. Çünkü bazen orta vade trende ters, tepki hareketi beklentisiyle verilen yorumlar olabiliyor. Ayrıca her yeni gelişme piyasalarda farklı oluşumlara yol açabileceğinden normal şartlarda stop dediğimiz zararı sınırlayıcı emirler bizi böyle ciddi oynaklıklarda büyük zararlardan koruyacaktır. Ancak çok yakına konulan stop emirleri de size bol bol zarar ettirebileceğinden uygun seviyeyi titizlikle seçmek gerekiyor.

Günlük önerimiz; 1.3037 seviyelerinden €/$ alarak çıkış hareketini değerlendirmek mantıklı görünüyor.

Saygılarımla...

Yazarın Diğer Yazıları