Hikmet BAYDAR 3. Göz Danışmanlık / CEO Tüm yazıları

1.76 seviyesine dikkat!

Cuma günü 1.7459 seviyelerine kadar gevşedikten sonra 1.7617 seviyelerine kadar yükselmiş...

Bigpara Haber
Cuma günü 1.3066-1.3206 bandında hareket eden €/$ bu sabah 1.3054-1.3172 bandında hareket etmiştir. Bugün itibariyle bazı yukarı göstergeleri sona eren €/$ için artık yukarı yönlü orta vade pozisyon alınmasını bir süreliğine önermeyeceğiz.


Hikmet BAYDAR
www.3-goz.com

1.26 seviyelerinden başlayan yükseliş trendi 1.32 seviyelerinde son bulmuş görünüyor. Bundan sonra AB bölgesi ile ilgili olumsuz haberler Avroyu daha olumsuz etkileyecektir. Artık bu paritede hedefimiz tekrar 1.27 seviyeleridir. Zaman içinde meydana gelecek gelişmelerle orta vade hedefimizi sürekli güncelleyeceğiz.

$/TL grafiğine baktığımızda; Cuma günü 1.7459 seviyelerine kadar gevşedikten sonra 1.7617 seviyelerine kadar yükselmiş, bu sabah itibariyle 1.7635 seviyelerine kadar yükselerek yukarı ivmenin artabileceği sinyalini vermiştir. RSI göstergesi hala aşırı düşük sinyali verdiğinden bu seviyelerden döviz satılmasını tavsiye etmiyoruz.
Şimdilik tepki çıkışı beklediğimiz $/TL paritesinde 1.78 görüldüğü takdirde orta vade yukarı sinyalleri geleceğinden, bu seviyeye kadar gelebilecek yükselişleri tepki hareketi olarak yorumlayacağız. Bugün içerisinde €/$ paritesinde harekete bağlı olarak 1.7725 seviyelerine kadar yükselmesi sürpriz.

€/TL grafiğine baktığımızda; Bollinger bandın alt sınırının hemen altında orta vade aşağı sinyalleri eşliğinde düşüşüne devam ediyor. Cuma günü 2.2939 seviyelerine kadar gevşemiş durumda. RSI göstergesinin 22 seviyelerinde olması aşırı düşük sinyali verdiğinden TL’nin sepet bazında değerlenmesini daha çok USD’de görme ihtimali daha fazla. Ancak Yunanistan konusu olumsuz sonuçlanırsa €/$ ciddi düşüş yapabileceğinden, yansıma €/TL’de de aşağı yönlü olacaktır.

Hatırlarsanız özellikle Avro cinsi ihracat yapan ihracatçılarımıza avro satış opsiyonu satın almaları tavsiyesinde bulunmuştum. Bu tedbir alınmadığı takdirde kar marjı kur hareketlerine gidebilir gibi görünüyor.

Yurtdışında önemli gelişmelere baktığımızda ABD istihdam verilerinin beklentilerden iyi gelmesi USD’nı güçlendirici etki yaparken, bugün Sarkozy&Merkel düetinin yapılacak olması (açıklamalar kısa süreli dalgalanma yaratabilir), Almanya fabrika siparişleri ve Fransa tahvil ihalesi sonucu da Avro’yu etkileyecektir.

Önerimiz; 1.76 seviyesinin altında $/TL alarak tepki çıkışını değerlendirmek karlı olabilir.


Saygılarımla;

Yazarın Diğer Yazıları