Hikmet BAYDAR 3. Göz Danışmanlık / CEO Tüm yazıları

1.76 seviyelerine dikkat!

€/$ paritesi orta vade yukarı sinyalleri üretmeye devam etmektedir

Bigpara Haber

€/$ paritesi orta vade yukarı sinyalleri üretmeye devam etmektedir. Dün 1.3189-1.3284 bandındaki hareketini gerçekleştirmiş, bu sabah da 1.3128-1.3192 bandında hareket etmiştir.



Hikmet  Baydar
www.3-goz.com

Moody’s
not indirimlerinin etkisi görülüyor. Bilindiği gibi yeni veri, Moody’s İtalya, İspanya, Portekiz, Slovakya, Slovenya ve malta’nın notlarını indirdi. Bunun yanında S&P ve FITCH de bazı bankaların notlarını düşürdü. Kısacası aylar öncesinde tahmin ettiğimiz not indirimi furyası başlamış görünüyor. Ancak paritenin buna önemli tepki vermemesi sanki beklenen oluyor havası yaratıyor.

Her ne kadar yukarı yönlü sinyaller zayıflasa da 1.3232 seviyelerine çıkabilirse not indirimlerinden etkilenmemiş olacak. Hatırlarsanız daha önceki not indirimi haberlerinde yükselme eğilimindeydi. Burada kritik nokta 1.31. Bu seviyenin altına inerse o zaman yukarı trend bozulmaya başlayacak.

$/TL grafiğine bakarsak orta vade yukarı sinyalleri gelmeye devam ediyor ve bugün 1.7761 seviyesine kadar yükselmiş durumda. Şimdilik 1.7950 seviyelerinin üzerine kadar çıkışta aksama olacağını düşünmüyoruz.

€/TL grafiğine baktığımızda orta vadeli yukarı sinyaller,n,n burada da devam ettiğini görüyoruz. 2.3440 seviyelerindeki dirençlerinde zorlanma ihtimali olsa da şimdilik yükseleceği yönündeki kanaatimiz devam ediyor.

Günlük önerimiz; 1.76 seviyelerine yaklaştıkça USD/TRL paritesinde USD almak ve yükselişleri değerlendirmek mantıklı görünüyor.

Saygılarımla...

Yazarın Diğer Yazıları