Hikmet BAYDAR 3. Göz Danışmanlık / CEO Tüm yazıları

1.75`teki önerimizi sürdürüyoruz

Dün1.3356-1.3282 bandında hareket eden €/$ zayıf görünümünü dün de sürdürdü

Bigpara Haber

Dün1.3356-1.3282 bandında hareket eden €/$ zayıf görünümünü dün de sürdürdü.

Hikmet Baydar
www.3-goz.com

Bu sabah açılışta bu görünümün devamı gelmekte gecikmedi ve 1.3246 seviyesine kadar gevşedi. Orta vade yukarı sinyallerinin son bulması için 1.3150 olan seviye 1.3180’a yükseldi. Kısacası 1.3180 seviyesini gördüğü takdirde yukarı beklentilerimiz son bulacak. 1.35 desteği artık kırılması daha zor bir direnç haline geliyor. 1.33 seviyesinin altında olması 1.3070 seviyesine kadar bir düşüş trendi oluşturabileceğini gösteriyor. Şimdilik bir trend hareketinden ziyade yatay seyirde dalgalanma içerisinde bulunuyor.

Dün yurt dışında neler oldu diye bakarsak; Euro bölgesi üyeleri Yunanistan’a verilecek  130 milyar euroluk yardımın yarısından fazlasını erteledi. Euro bölgesi,  üzerinde anlaşılan harcama kısıntıları ve reformları Yunanistan’ın ivedikle uygulamaya geçireceğine dair daha fazla kanıt görmek istiyor. ECB’nin 2. LTRO ihalesinin ardından dün gerçekleştirilen İspanya ve Fransa’nın tahvil ihalelerinde, talep yüksek gerçekleşirken, borçlanma maliyetleri geriledi. Bunların birisi kuru yukarı, diğeri de aşağı itecek gelişmeydi. Bu arada 25 AB ülkesinin  (İngiltere ve Çek cumhuriyeti hariç) bütçe anlaşmasını onaylaması çok önemli gelişmedir.

€/TL grafiğine baktığımızda; orta vade yukarı sinyallerinin çok zayıfladığını, her an aşağı sinyallerinin gelebileceğini belirtelim. iki gün önceki sert düşüş göstergelere önemli zarar vermiş durumda.Dün bir önceki günün kapanışının üzerinde kapanarak günlük yukarı sinyali üretmiş durumda.Bu sabah da 2.3367-2.3423 bandında hareket ederek günlük yukarı sinyalini gerçekleştiriyor. Bugün 2.33’ün altı orta vade yukarı sinyallerinin kesilmesi demek olacak.

$/TL grafiğine baktığımızda; Orta vade yukarı sinyallerinin ısrarla devam ettiğini, dün 1.7470-1.7587 bandında hareket etmesine karşın bu sabah1.7645 seviyelerine kadar yükseldiğini görüyoruz. 1.77 seviyelerinin üzeri kritik durumda. Bu sefer tutunamazsa yükseliş için işi bir hayli zorlanacak. Şimdilik sıkışma içerisine girmiş ve yön konusunda net bir hareketin olmadığını görüyoruz. Yatay seyirde olması nedeniyle gelen orta vadeli sinyallerin hata yapma riski yüksektir.

Günlük önerimize gelince; 1.75 seviyelerine yaklaştıkça alınmalı yönündeki önerimiz devam ediyor.

Saygılarımla...

Yazarın Diğer Yazıları