Hikmet BAYDAR 3. Göz Danışmanlık / CEO Tüm yazıları

1.64`ün altından pozisyon alınabilir

Bigpara Haber
Sabah itibariyle baktığımızda €/$ paritesinin agresif bir düşüşle 1.4250 seviyelerinden 1.3940 seviyelerine geldiğini görmekteyiz.

Bu seviyeler teknik olarak bollinger band alt çizgisinin dışında ve dolayısıyla tepki çıkışı potansiyeli çok yüksek bir seviyede bulunuyor. Günlük trade edenler için çok iyi bir fırsat olabilir.Bu nedenle bugün önerimizi iki paritede birden yapacağız.

Pariteyi bu kadar oynatan ne tür gelişmeler olduğuna baktığımızda,Alman Deutsche Bank Üst Yöneticisi (CEO) Josef Ackermann`ın, ``Yunanistan`ın borç sorunun Avrupa`nın geri kalanına yayılması ABD`li yatırım bankası LehmanBrothers`ın 2008 yılında çöküsünden daha kötü olabilecegi`` uyarısında bulunmalarının piyasalarda tedirginlik ve paniğe yol açtığını görüyoruz.

Kısacası daha çok söylemlerle hareket eden bir piyasa hareketi sözkonusu. Bu hareketlere bağlı olarak $/TL yukarı yönlü sert hareket yapmış ve 1.6480-1.6540 alış satış kotasyonlarıyla güne başlamıştır. Hareket tamamen yurt dışı çarpraz parite hareketlerine bağlı olarak gerçekleşmiştir.
 
Bugün günlük önerimiz €/$ da 1.3950 den alıp 1.4050 ve üzerine satmak, $/TL de ise parite hareketlerindeki beklentimize paralel 1.65 seviyelerinden satmak ve 1.64 ün altında da geri almak olabilir. Bu arada pozisyon önerilerimizin günlük olduğunu lütfen unutmayın..
 
Saygılarımla,
Hikmet baydar
www.3-goz.com

Yazarın Diğer Yazıları