Hikmet BAYDAR 3. Göz Danışmanlık / CEO Tüm yazıları

1.61 seviyesi çok önemli! Neden mi?

Bigpara Haber
Sabah bankalar arasında  $/TL`nin 1.63`ün altında olduğunu görüyoruz. €/$ paritesinin dün 1.41’lere kadar gevşemesi $/TL paritesinin 1.6375’lere kadar yükselmesine neden oldu.

Şu an Yunanistan ile ilgili gelen olumlu haberlerle 1.42’lerin üzerinde ve buna bağlı olarak da TL dolara göre düne kıyasla biraz primli görünüyor. Teknik olarak 1.61 seviyelerindeki direnç bölgesinin üzerinde ve buralarda tutunup tutunmayacağı çok önemli.

Eğer tutunmayı başarırsa 1.70’lere kadar direnç bulunmuyor. €/$ paritesine bağımlı hareket devam etmekle beraber TL’nin değer kaybetmesinde bankaların reel sektöre döviz kredileri kapattırmaya çalışmasının önemli etkisi olduğunu düşünüyoruz.

Döviz kredisi kullanan firmalar daha önce bu kredileri TL`ye dönüp kullanmışlardı ancak kredi kapatılırken döviz almak zorunda kalıyorlar ve maalesef yüksek kurlarla bunu yapmak zorunda bırakılıyorlar. Bu operasyon tamamlanana kadar nispeten TL değer kaybetmeye devam edecek. Orta vadeli göstergeler de riskli ama yukarı sinyali vermektedir.
 
Önerimiz, mecbur olmadıkça piyasada işlem yapmamanızdır.
 
Saygılarımla,

 
Hikmet BAYDAR
www.3-goz.com

Yazarın Diğer Yazıları