Ergün TEKGÜL Meksa Yatırım - VİOP Genel Müdür Yardımcısı Tüm yazıları

Üç cephede üç direnç! Sonuç mu?

Kısa vadeli al sinyali verdikten sonra dünü yatay bir bantta geçiren teknik sistemimde kapanış uzun vadeli mavi göstergem üzerinde gerçekleşmiştir

Bigpara Haber

Gün içi yorum

Ergün TEKGÜL / Global Menkul Değerler
twitter.com/erguntekgul
ergunt@global.com.tr

Kısa vadeli al sinyali verdikten sonra dünü yatay bir bantta geçiren teknik sistemimde kapanış uzun vadeli mavi göstergem üzerinde gerçekleşmiştir ki gün boyunca bu bölgenin destek bölgesi olarak çalıştığı grafikten net bir şekilde görülmektedir.
 
Gün içinde kabaca 75 bin bölgesinin pivot bölge olarak çalışacağını düşünmekle birlikte yeni pozisyonlar için seans içinin izlenmesi gerektiğini düşünmekteyim.

Ana trend yorum

Dünü ekside 5 G HO (hareketli ortalama) üzerinde kapatan VOB30 kontratlarında seans içinde kısa bantlarda pozisyon kapamalarının geldiğini gözlemledik ki bunun en etkin olduğu zaman dilimi öğleden önceydi. Haftalık grafiklerde güçlü duruşunu devam ettirerek direnç kırmaya çalışan endekste orta vadeli oluşan uptrend üzerindeki fiyatlamalar piyasanın ortalamalarını yukarı çekme hareketleri diye nitelendirilebilir.

Destek ve dirençlerin kuvvetli bir şekilde çalışması piyasada sert dönüşlerin yaşanmasına neden olmaktadır. Benim yatırımcılarıma genel tavsiyem burada gayet net. İlk olarak VOB’da uzun süreli pozisyon taşımak iki kere düşünülmesi gereken bir konu. Burada ana trend olarak verdiğim tavsiyelerim sizin büyük resmi görmeniz açısından çok önemli. Yani nerden geldik nereye gidiyoruz.

Oysaki işlemlerinizi kaldıraçlı piyasalarda daha kısa bantlarda tutmanız galiba daha faydalı bir yöntem diye düşünmekteyim. O yüzden gün içini vermekteyim. İşin tabi dahası da var ama ne yazık ki sizlere sadece sabahları seslenebiliyorum. Oysaki işin tüm heyecanı sonrasında yaşanıyor. Genel itibariyle sonrasını merak eden herkese de faydalı olmak isterim! Bu ufak dip nottan sonra geri dönersem, dün seans içinde geldiğimiz max noktalar çok önemliydi.

Çünkü duruma üç bacaklı bakmak gerekiyor ki bunlar İMKB, VOB30 ve lokomotif  hisseler. Yani hepsinin aynı teyitleri vermesi gerekli. Bunun analizi de tabiki uzmana ait. Zaten dünkü tabloda dirençler bu üç cephede de kırılabilse önümüzde yepyeni bir yüzde onluk bant oluşacaktı. Demek ki çok önemli bir direnci ısrarla kırmaya çalışıyoruz. Unutmayalım!

Sonuçları hep birlikte göreceğiz. Fiyatlara dönersem, genel görüntüde 75 bin 500 üzerinde 77 bin 500 seviyesi hedef bölge olacak ama ondan önce 74 bin 200 ve 73 bin 500 destek noktaları dikkatle izlenmeli.

VOB30’un İMKB’deki ışığınız olduğunu sakın unutmayın.

Güzel birgün dilerim... 

Yazarın Diğer Yazıları