Ergün TEKGÜL Meksa Yatırım - VİOP Genel Müdür Yardımcısı Tüm yazıları

Trend desteğini takip edin

Trend desteğini takip edin

Bigpara Haber

Gün içi


Dünkü  tut sinyalinden sonra seans açılışında tekrar al sinyaline geçen  teknik sistemimde yeni bir uzun vadeli trendin oluştuğunu söyleyebilirim ki tepki alımlarınında bu trend desteğinden geldini gözlemledim.

Ergün TEKGÜL / Global Menkul Değerler
twitter.com/erguntekgul

Kabaca pivot bölge olarak belirttiğim 73 bin 500 üzerinde piyasanın bunu yeniden long yani alım yönlü pozisyon fırsatı olarak değerlendireceğini düşünmekle birlikte bu destek yani uzun vadeli mavi göstergem altında yeni pozisyon açılmasından yana olmayıp trend desteğinin takip edilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Burada sizlere verdiğim strateji daha çok gün içi kısa vadeli hareketleri yakalamak isteyen yatırımcılar içindir.Aşağıdaki grafiğim ise ana trendin seyri açısından bize büyük resmi göstermektedir...



Ana trend

İki günlük eksi kapanışın ardından günü yeniden yeşil tamamlayan Vob30 kontratlarında geçen hafta belirttiğim üzere yeni bir dip oluşumu etkisiyle 59bin`den gelen bir trend oluşumundan  daha söz edebilirim.Satışlarda kabaca 16bin puanlık yükselişin ilk düzeltme desteği bölgesindeki bu dip oluşumunun teyidi için önümüzdeki iki gün kapanışı bence önem teşkil etmektedir.Bu hafta altını çizdiğim kısa vadeli trendden orta ve uzun vadeli trende geçişte bu durumun çok büyük önem arzettiğini söyleyebilirim.

Yeniden tüm hareketli ortalamalar üzerinde uzlaşma fiyatı oluşturan endeksde 73bin 500 ve 72bin 500 önemli destek bölgeleri olmakla birlikte alım ordinolarında 74bin 200 ve 75bin 500 kritik direnç bölgeleri olacaktır.

Vob30’un İmkb’deki el feneriniz olduğunun tekrar altını çizerken güzel ve bol kazançlı birgün dilerim...

Yazarın Diğer Yazıları