Ergün TEKGÜL Meksa Yatırım - VİOP Genel Müdür Yardımcısı Tüm yazıları

Teknik göstergeler AL diyor!

Ergün TEKGÜL

Bigpara Haber
Ardı arkası kesilmeden gelen sat raporlarıyla birlikte her yükseliş hamlesinde satış baskısıyla karşılaşan bir borsa izledik bir aydır. Tam sekiz ay önce kesilen yükseliş trendimiz yüzde yirmilik düzeltmedeki bandına sıkı sıkıya oturmuş gibi görünüyor. Bu bant içerisinde, batmaya yüz tutmuş Avrupa ülkelerinden sırasıyla gelen kötü haberler, Ortadoğu’daki sosyal patlamalar, doğal afetler ve son olarak ekonomik verilerimizle ilgili sürekli gelen yapılandırma ihtarları karşımıza çıkan engeller oldu.

Tüm bu baskılar altında borsamızın tarihi seviyesinin sadece yüzde yirmilik bandında hareketini devam ettirmesi ve bu seviyelerde oluşturduğu formasyonlar bearish (ayı piyasası görüşünde olanlar) arkadaşlarımızı çokta sevindirmemiş görünüyor.

Geçtiğimiz tüm seçim dönemlerinden referandum referansıyla ayrışan Haziran 2011 genel seçimlerine yaklaştığımız son günlerde borsacılar tarafından akıl almaz takipler söz konusu. Çünkü son beş aydır açılan tüm pozisyonlar askıda kalmış bekliyor. Günlük karını cebine koyabilenler dışında trendden çok taban çalışması oluşan bu piyasada istenilen tam olarak alınamadı. Tam tersinde ise endeks kağıtlarında anlamlı bir zararda söz konusu değil.



Endeksimle konuştuğum zaman aslında kulağıma teknik olarak fısıldadığı çok şey var. Ama buradan, bu geniş platformdan biraz daha keserek boyayarak konuşacağım.

Bugün itibariyle belirtmeliyim ki teknik olarak, altını çiziyorum.

‘’TEKNİK OLARAK’’  kısa vadeli al sinyali oluşmuş durumda.

Bunu dayandırabileceğim en önemli göstergeler ise bir aydır ilk defa 22 günlük ağırlıklı ortalama üzerinde bir kapanış, önemli indikatörlerde ki al sinyali, yine ağırlıklı ortalamalar bazında kısa vadeli al sinyali, haftalıklarda yakından takip ettiğim olası ters omuz baş formasyonu, aylıklardaki olası V formasyonu, 26 bin-92 bin ana yükseliş bandının yüzde 23’lük düzeltmesinin destek olarak çalışması, kısa vadeli düşüş trendinin yukarı kırılması başlıcaları.



VOB30 kontratlarında teknik seviyelerde ise kabaca 76 bin 200-76 bin 500 bandı, İMKB100’de de 61 bin 800-62 bin 500 bandının kuvvetli destek çalışmalarıyla söylediğim varsayımlar geçerliliğini korumaya devam edecek. Yukarıda ise VOB30 kontratları için 80 bin yüz günlük ağırlıklı ortalama öncelikli hedef seviyemiz olacaktır. Alışların seçim öncesiyle kalıp kalmayacağı görüşü ise piyasanın genel görüşüyle ters düştüğüm diğer bir konu. Puslu hava ortadan kalktıktan sonra piyasa yeni beklentileri satın almaya başlayacak mı? Bunu göreceğiz.

Güzel bir hafta diliyorum...

Ergün TEKGÜL
Trader
Global Menkul Değerler A.Ş.
ergunt@global.com.tr

Yazarın Diğer Yazıları