Ergün TEKGÜL Meksa Yatırım - VİOP Genel Müdür Yardımcısı Tüm yazıları

Soruyorum! Teknik mi, Temel mi?

Yeni pozisyon alımı için herhangi bir sinyal oluşmamıştır...

Bigpara Haber

Gün içi yorum

Ergün TEKGÜL / Global Menkul Değerler
twitter.com/erguntekgul
ergunt@global.com.tr


Dün seans başında pivot bölge olarak belirlediğim 71 bin 800 üzerindeki fiyatlamalarla sat sinyalinden çıkılmış olup yeni pozisyon alımı için herhangi bir sinyal oluşmamıştır.

Fakat kapanışını uzun vadeli mavi göstergem üzerinde gerçekleştiren teknik sistemimde yeni pozisyon belirlenmesi için kabaca 72 bin 500 üzerinde piyasanın long pozisyon alma isteğinde olabileceğini düşünmekteyim (Burada sizlerle paylaştığım sinyaller ana trend dışında kısa bantlarda al-sat sinyali üretmek içindir. Genel yorum için ana trend yorumuna bakmanız gerekmektedir).



Ana Trend yorum

İki günlük eksi kapanıştan sonra dünü artıda ve 5-22 günlük hareketli ortalamalarının tam ortasında kapatan VOB30 kontratlarında yatay ve sıkışık seyir dünde kendisini bir kez daha göstermiş oldu. Son dönemde oluşan üçgensi formasyonun çıkış noktası genel görünümün kırılma noktası olacaktır ki küçük resimde kabaca 70 bin 500-73 bin sıkışmanın şu anki alt ve üst bantlarını oluşturmakta.

Bu bize yakın bir zamanda sert hareketlerin yaşanacağının habercisidir diye düşünmekteyim. Son beş haftayı bu bantta geçirdiğimizi düşününce bile bu çıkarım doğru oluyor sanırım.

Bu arada şunu eklemeden geçemeyeceğim bugün. Bir yanda 11 yıllık rekorunu kıran Nasdaq ve 5 yıllık rekorunu kıran Dow! Diğer yanda öyle yada böyle petrol etkisiyle koşmaya başlayan Bovespa… Tam ortasında da her ay al-sat raporları alan komşu ülkeler Rusya ve Türkiye. Biz aramızda tek pas yapmaya devam ederken krizdi daralmaydı derken bir anda seyirci kalmayalım da.

İşte sizlere hep bunun altını çiziyorum. Hani çok konuşma yaptım yatırımcılarla… Çok toplantı… Neden ve nasıl gideriz Ergün Bey bu krizde! Ahhh sevgili yatırımcılarım ahhhh!! Kriz mi kaldı desem… Hatta her iki yılda bir ekonomik ve matematik olarak oluşma potansiyeli olan krizin adı bile değişecek bazı kesimler hala resesyondan bahsediyor… Her zaman söylüyorum. Teknik gider temelle altı dolar… Doğrusu temel sağlam olunca teknik mi giderdi ne? Yok, siz onu unutun bence artık. 2012 yılında bardağın dolu ve boş tarafından bakmayı yatırımcıların öğrenmesi gerekiyor bence artık!

Bu güzel günde fazla kafanızı daha fazla karıştırmadan fiyatlarıma geri döneyim.

Dünde belirttiğim ve direk piyasada gördüğümüz  71 bin 800 üzerinde 72 bin 500 direncini bugünde takip edeceğiz ki kırılması halinde 73 bin 500 bir sonraki direnç seviyesini oluşturmakta. Geri çekilmelerde 71 bin 200-70 bin 800 önemli destek bölgelerini işaret ediyor.

Vob30’un İMKB’deki ışığınız olduğunu unutmayın…

Güzel birgün dilerim…

Yazarın Diğer Yazıları