Ergün TEKGÜL Meksa Yatırım - VİOP Genel Müdür Yardımcısı Tüm yazıları

Piyasada teknik konuşur

Bigpara Haber

Gün içi yorum

Ergün TEKGÜL / Global Menkul Değerler
twitter.com/erguntekgul


Son dört gündür ana yükseliş trendi korunduğu için tut sinyalimi muhafaza ettiğim teknik sistemimde yatay banttaki hareketler devam etmektedir.

Uzun vadeli mavi göstergem altında kapanış yapan sistemimde gün içinde kabaca yine 73 bin 500 seviyesinin pivot bölge olarak çalışacağını buranın üzerinde pozisyonların long olarak değerlendirileceğini düşünmekteyim.

Trend desteği altında ise kademeli olarak kısa bantlarda short pozisyonlar izleyebiliriz (Burada sizlere verdiğim strateji daha çok gün içi kısa vadeli hareketleri yakalamak isteyen yatırımcılar içindir. Alttaki grafiğim ise ana trendin seyri açısından bize büyük resmi göstermektedir).



Ana trend yorum

Orta ve uzun vadeli hareketli ortalamalar üzerindeki seyrine devam eden VOB30 kontratlarında artı bir kapanışın ardından gün içi pivot bölge etrafında dalgalı bir seyrin olduğu gözlemlendi. Dikkat çekici nokta ise son 16 bin puanlık yükselişimizin tam %50`sine denk gelen bölgede yani kabaca 67 bin 500 seviyelerinde benzer sıkışık yatay hareketlerin olduğunu gözlüyoruz ki her up-rest dediğimiz bu tarz oluşumlar yaklaşık %10`luk yukarı yönlü hareketle sonlanmış. Üstelik bu süreçlerde trendin
destek olarak çalıştığı gözleniyor.
 
Teknikte güç toplama olarak nitelenen bu oluşumları grafikte gösterdiğim takoz formasyonlarıda destekler nitelikte çalışmıştır. Biraz teknik bir dil kullanmış olsamda beni devamlı takip eden okuyucularım artık ne demek istediğimi iyi anlıyordur. Aslında daha öncede söylediğim gibi buradan mümkün olduğunca teknik bilgiler konusunda da size yardımcı olmak istiyorum.
 
Biliyorsunuz ki balık tutmasını öğrenmek her zaman en güzel olanıdır. En azından başlangıç seviyesinde de olsa bunun çabasında olmak. Böylelikle kimin ve neyin doğru olduğu sonucuna daha iyi ulaşabilirsiniz. Geri dönersem sonuç olarak  trend hacimli bir şekilde kırılmadığı sürece satışlar sadece düzeltme niteliğinde kaldıkça önümüzdeki günlerde benzer bir yükseliş hareketine tekrar girebileceğimiz bekliyorum.

73 bin 500 seviyesini önemli direnç seviyesi olarak takip etmekle birlikte 72 bin 500 altında 71 bin 800 ve 70 bin 500 destek bölgelerini izlemenizi öneririm. Özellikle 71 bin 800 düzeltme desteği görünümüyle bana ayrı bir göz kırpıyor tabi kapanışlar önemli.

VOB30’un İmkb’deki el feneriniz olduğunu unutmamanız önerisiyle güzel birgün dilerim...

Yazarın Diğer Yazıları