Ergün TEKGÜL Meksa Yatırım - VİOP Genel Müdür Yardımcısı Tüm yazıları

Piyasada düzeltme desteği?

Bigpara Haber

Gün içi yorum

Ergün TEKGÜL / Global Menkul Değerler
twitter.com/erguntekgul


Güne 73 bin 500 pivot bölgesindeki işlemlerle başlayan teknik sistemim uzun vadeli mavi göstergem altındaki fiyatlamalarda ilk geri alımdan sonra gelen satışlarla sat sinyalini teyit etmiştir.

Gün içinde yine bu bölge yani 73 bin 500 bandı altındaki yükselişleri piyasanın short yani satış yönlü pozisyon fırsatı olarak değerlendireceğini, pivot bölge üzerinde seri yakalamadan ters pozisyon alınmaması gerektiğini düşünmekteyim.



Ana trend yorum

Yaklaşık iki aylık bir süreçten sonra ilk kez üç gün üst üste düşüş yaşayan VOB30 kontratlarında kritik bölge olarak belirttiğim 75 bin 500 önemli düzeltme direncinin kırılamadığını ikinci kez izledik. Burada hemen dönüp büyük resme baktığımızda endeksin haftalık grafiklerde bir bozulma yaşamadığının altını çizmek istiyorum.

Geri çekilmelerde ilk destek olarak 59-75 bin 500  uptrendinin %23`lük düzeltmesi 71 bin 800`ü izleyeceğiz. Bu seviye aynı zamanda 22 günlük hareketli ortalamaya da denk gelmektedir. Olası olumlu senaryoda bu seviyeden tepki gelirse, yükseliş trendi içerisinde yer alan endeksde bu durum sadece bir güç toplama formasyonu olarak kalacaktır hafızalarda.

Yani endesk yukarı yönlü hareketine devam ederken ikinci durağından da yolcu almıştır tabiride kulağıma hoş geldi. Zaten Ocak ayında kısa vadeli yükseliş trendimizi tamamladığımızda artık orta vadeli yükseliş trendine girmeye çalıştığımızı belirtmiştim.Normal olarakta endesk kısa vadelide olduğu gibi soluksuz bir yükseliş trendinde olamaz.

Çünkü bu oluşum için başlı başına yeni dip arayışlarına gereksinim duyulur. Bu oluşum kimi zaman U,V tarzı dip oluşumlarıyla olabileceği gibi farklı formasyonlarlada belli bir periyot içerisine girebilir. Şu anda yaşadığımızda bunun ta kendisi. 2003 ve 2009 yükselişlerini teknik açıdan inceleyenler bu noktada ne demek istediğimi daha iyi anlayabilir sanırım.

Tüm bunlara ek olarak haftalıklarda da çok ama çok sevdiğim bir formasyon bana göz kırpmak üzere ama onun oluşumu için çok az daha vakte ihtiyaç var sanırım. Tüm bu olumlu senaryolar olmazsa ne mi olur? Dönüp bir alt düzeltme %38 69 bin 500`ü takip ederiz. Bu sefer benzer oluşumları bu düzeltme seviyesinde uyarlarız. Öyle ya trend-destek!!! En çok ihtiyacımız olan malzemeler sanırım. Son olarak gün içinde ilk kuvvetli direncimiz 73 bin 500’ü de dikkatle takip edin derim.

VOB30’un İMKB’deki el feneriniz olduğunu unutmayın...

Güzel birgün dilerim... 

Yazarın Diğer Yazıları