Ergün TEKGÜL Meksa Yatırım - VİOP Genel Müdür Yardımcısı Tüm yazıları

Gözleriniz teknikte olsun

Gözleriniz teknikte olsun

Bigpara Haber

Gün içi



Yaklaşık 10 günlük  bir aradan sonra uzun vadeli mavi göstergem altında kapanış  yapan teknik sistemimde tut’dan yeniden al sinyali oluşana kadar yeni pozisyon açılmaması gerektiğini düşünmekteyim.

Ergün TEKGÜL / Global Menkul Değerler
twitter.com/erguntekgul

Özellikle dikkat edilmesi gereken nokta ise 59bin`den gelen kanal desteğine yakın bir bölgede oluşan bu kapanışla tepkinin gelip gelmeyeceği.Trendin aşağı kırılması stop-loss(zarar-kes) çalışmalarını getirecektir ki buda kısa süreli pozisyon değişkliğine yol açar.

Gün içinde yeni alımlar için ancak 74bin 200 takip edilmeli.
(Burada sizlere verdiğim strateji daha çok gün içi kısa vadeli hareketleri yakalamak isteyen yatırımcılar içindir. Aşağıdaki grafiğim ise ana trendin seyri açısından bize büyük resmi göstermektedir.)



Ana trend

Dört hafta üst üste artı kapanıştan sonra haftanın son iş gününe kırmızı bir çubukla giriş yapan Vob30 kontratlarında 23 gün sonra 5 günlük hareketli ortalama altında bir kapanış izledik.

Genel anlamda , ara direnç olarak belirlediğim 92bin-58bin ana düşüş kanalının teknikte yüzde elli düzeltme direnci olarak nitelendirdiğimiz 75bin 500`e yaklaştıkça satışla karşılaşan endeksde bu bölge
aynı zamanda Ekim ayında gördüğümüz zirve seviyelere denk gelmektedir.

Yükseliş trendi içerinde haftalık veya günlük grafiklerde herhangi bir bozulma yaşanmazken genel eğilimin orta-uzun vadede güçlü teknik görünüm etkisiyle düşüş trendinin kırılarak boğa piyasasına geçiş yapılmasıdır.



Aşağıdaki grafikte şu anki oluşumun bir önceki yükseliş trendine benzerliği ispatlar cinsten çalışmıştır. Burada bir noktanın altını çizmek istiyorum.Artık kısa vadeli bu çıkış trendinin destek noktasının çalışıp çalışmayacağından çok  burada olası düzeltme işlemleriyle birlikte yeni dip seviyeleri oluşturularak bu kısa vadeli trendin orta ve uzun vadeli yükseliş trendine döndüğünü hep birlikte göreceğiz. Yani özetle bu bir aylık kısa vadeli hareketin sadace bir başlangıç olduğunu söyleyebilirim ki ilerleyen zamanda şu son üç haftada yazdığım her yazıyı yatırımcıların tatlı bir tebessümle hatırlayacağına eminim.

Kısa vadeli kar satışlarına dikkat edilmesi gereken günde 72bin 500 ve 71bin 800`ü destek , 73bin 500 ve 74bin 200’üde direnç olarak takip edeceğiz.

Yazarın Diğer Yazıları