Ergün TEKGÜL Meksa Yatırım - VİOP Genel Müdür Yardımcısı Tüm yazıları

Gelelim orta vadeli trend direncine...

Bigpara Haber

Gün içi yorum

Ergün TEKGÜL
Trader
Global Menkul Değerler
twitter.com/erguntekgul
ergunt@global.com.tr



63 bin seviyesinde al sinyali vererek yatırımcısına yaklaşık 2 bin 800 puanlık bir bantta kar potansiyeli şansı sağlayan teknik sistemimde dün belirttiğim üzere geri çekilmeler long pozisyonlar için fırsat yaratmış oldu.

Uzun vadeli mavi göstergemin kuvvetli bir destek görüntüsü çizdiği sistemde kabaca 64 bin 500 önemle takip edilecek bir seviyeyi oluşturuyor.
 
Buranın üzerinde satışların yine long (uzun) olarak değerlendirileceğini düşünmekle birlikte var olan pozisyonlar korunmaya devam edecektir (Burada sizlere verdiğim strateji daha çok gün içi kısa vadeli hareketleri yakalamak isteyen yatırımcılar içindir. Aşağıdaki grafiğim ise ana trendin seyri açısından bize büyük resmi göstermektedir).



Ana trend yorum

Ana yükseliş kanalı düzeltme 50 seviyesinin (kabaca bu seviye 59 binlere denk gelmekte) Ağustos-Kasım ve Ocak aylarında kuvvetli destek olarak çalıştığını izlediğimiz VOB30 kontratlarında kısa ve orta vadeli HO`lardan bağımsız artı bir kapanış izledik.

Uzlaşma fiyatı iki gün üst üste kısa vadeli downtrend direnci üzerinde oluştuğu içinde bu direncin şimdilik kırıldığını söyleyebiliriz. Kısa vadeli ortalamaların orta vadeli ortalamaları yukarı yönlü kırması da oluşan bu olumlu teknik görüntüye destek vermekte.

Dün belirttiğimiz 65 bin 800 direncinden dönüşler yaşayan endeks 63 bin 500 5 G HO ve 62 bin 800 22 G HO üzerinde kalmayı başarabilirse orta vadeli downtrend direnci ve 100 G HO‘ya denk gelen 66 bin 500 ilk kuvvetli direnç seviyemiz olacaktır.

Yazarın Diğer Yazıları