Ergün TEKGÜL Meksa Yatırım - VİOP Genel Müdür Yardımcısı Tüm yazıları

Endekste yine aynı trend direnci

Bigpara Haber
Gün içi yorumu

twitter.com/erguntekgul
ergunt@global.com.tr


Geçen haftanın ilk dört gününü al sinyalinde geçirip yatırımcılarına yaklaşık 3 bin puanlık bir bantta kar potansiyeli sağlayan teknik sistemimde Cuma günü kısa vadeli tabloda oluşan çift tepe formasyonuyla sinyal sata geçmiştir.

Gün içinde kabaca, uzun vadeli mavi göstergem 63 bin altında, yükselişlerin short fırsatı yaratacağını ve bu direnç altında pozisyonların genel olarak korunacağını düşünmekteyim (Burada sizlere verdiğim strateji daha çok gün içi kısa vadeli teknik hareketleri yakalamak isteyen yatırımcılar içindir. Aşağıdaki grafiğim ise ana trendin seyri açısından bize büyük resmi göstermektedir).

 
 
Ana trend yorumu

Geçen haftayı yaklaşık yüzde 2,5 artışla geçiren VOB30 kontratlarında karışık seyir devam etti. Cuma günü satışların, dört aylık downtrend direncinden geldiğini gözlemlediğimiz endekste kapanış kısa ve orta vadeli HO’lar altında gerçekleşmiştir.

Grafikte de net bir şekilde gösterdiğim üzere orta vadeli görüntüde endekste oluşan düşen tepeler, kırılamayan dirençler ve altı aydır çalışan ana yükseliş kanalı yüzde 50 düzeltme desteği, endekste büyük bir sıkışmanın olduğunu göstermekte. Gerekli back testleri uygulandığında ise geçmişteki benzeri hareketlerin sonucunda büyük kırılmaların yaşandığı tespit edilmiştir.

Gün içinde yukarı yönlü hareketlerde 62 bin 800 22 G HO direnç olarak takip edilmekle birlikte 61 bin 500 ve 60 bin 800 önemli destek bölgelerini işaret ediyor.

Yazarın Diğer Yazıları