Ergün TEKGÜL Meksa Yatırım - VİOP Genel Müdür Yardımcısı Tüm yazıları

Endekste yeniden trend takibi zamanı

Bigpara Haber

Gün içi yorum

Ergün TEKGÜL / Global Menkul Değerler
twitter.com/erguntekgul

ergunt@global.com.tr

Grafikte de altını çizdiğim üzere gün boyunca uzun vadeli mavi göstergemi destek yapan teknik sistemimde ikibin puanlık bantta bir hareket izledik.

Kapanışı yine bu  göstergem üzerinde yapan ve al sinyaline devam eden teknik sistemimde  kabaca 72 bin 200 üzerindeki satışlar long yani alım yönlü  pozisyon olarak değerlendirilecektir.



Ana trend yorum

İkinci gününde de artı bir kapanış yapan VOB30 kontratlarında uzlaşma fiyatı yeniden Ekim zirve fiyatlarında gerçekleşti. Dün altını çizdiğim iki yıllık ortalamalardan destek alan, kabaca uptrend düzeltmesi ve 22 günlük hareketli ortalamalarda kendisine dip yapan endeks, günlük takipçi ayıcılar içinde ufak bir tuzak oluşturmuş oldu.
 
Kabaca 71 bin 800 üzerinde kalabilecek endeks için bu yeni formasyonla orta vadeli yükselişin ikinci dibini oluşturabilir. Ve bu seviye korunduğu sürece yeni bir trend takibi başlatmış olacağım.

Bu belirttiğim formasyon, trend ve seviyeleri takip etmenizi öneririm. Bu haftaki yazılarımda ısrarla altını çizdiğim teknik-temel takip sırasının ne denli doğru olduğunuda sanırım büyük trend dönüşlerini yaşayanlar çok iyi hatırlayacaktır. Bugünden itibaren yeni bir kontratta yeni bir vadede  işlemler başlamıştır. Bu kontratın sizlere büyük şanslar getirmesini dilerim.

Geri dönersem , gün içinde 72 bin 500  ve 71 bin 800 destekleri önemini korumakla birlikte alımların devamında 73 bin 500 direnç bölgesi olacaktır ki bu seviye kırıldığı takdirde 74 bin 200 takip noktamız olacak.

VOB30’un İMKB’de ki el feneriniz olduğunu unutmayın.

Güzel birgün dilerim...

Yazarın Diğer Yazıları