Ergün TEKGÜL Meksa Yatırım - VİOP Genel Müdür Yardımcısı Tüm yazıları

Endekste yeni hedef...

Bigpara Haber

Gün içi yorum

Ergün TEKGÜL
Trader
Global Menkul Değerler
twitter.com/erguntekgul
ergunt@global.com.tr


Haftanın dört gününü al sinyalinde geçirerek yatırımcısına 4 bin puanlık bantta kar potansiyeli sağlayan teknik sistemimde grafikte kırmızıyla belirttiğim bölgelerde uzun vadeli mavi göstergemin kuvvetli destek olarak çalıştığını gözlemliyoruz.

Gün içinde kabaca 66 bin seviyelerini pivot bölge olarak izlemekle birlikte buranın üzerindeki satışlarda pozisyonların long olarak değerlendirilmesi gerektiğini düşünmekteyim.
 
Pivot bölge altında kademeli stop-loss uygulamaları izleyebiliriz (Burada sizlere verdiğim strateji daha çok gün içi kısa vadeli hareketleri yakalamak isteyen yatırımcılar içindir. Alttaki grafiğim ise ana trendin seyri açısından bize büyük resmi göstermektedir).



Ana trend yorum

Yaklaşık 5 aylık bir süreçten sonra üst üste dördüncü günüde artıda kapatan VOB30 kontratlarında uzlaşma fiyatı dün belirttiğim 100 G HO ve orta vadeli downtrend direnci altında gerçekleşmiştir.

Kabaca 66 bin 500 – 67 bin bölgesine denk gelen bu kuvvetli direnç bandı üzerindeki kapanışlarda piyasanın yeni hedef seviyesi 69 bini göstermektedir ki bu hamle 70 bin yoluna girmemizde oldukça önem teşkil etmektedir. Satış ordinolarında ise ilk önemli desteğimiz 65 bin seviyesine denk gelen 5 G HO’dır.

Haftalık grafiklerde çift dip yükseliş formasyonu görüntüsü veren endekste destek noktalarının dikkatle takip edilmesi gerektiğini, bu seviyeler üzerinde piyasadaki satışların sadece düzeltme nitelinde olduğunun altını çizmeliyim.

Yazarın Diğer Yazıları