Ergün TEKGÜL Meksa Yatırım - VİOP Genel Müdür Yardımcısı Tüm yazıları

Endekste yeni bir taban çalışması mı?

Bigpara Haber

Gün içi yorum

Ergün TEKGÜL / Global Menkul Değerler
twitter.com/erguntekgul


Seans içi gelen satışlarla uzun vadeli mavi göstergem altında kapanış yapan teknik sistemimde tut sinyalim devam etmektedir. 59 binden gelen trend desteği üstünde kalan sistemde 73 bin 500 üzerindeki fiyat oluşumlarını görmeden yeni pozisyon açılmaması gerektiğini düşünüyorum.

Direnç seviyesi altındaki yükselişlerde ise pozisyonlar korunmaya devam edecektir. Üzerinde yeni pozisyon denemeleri izleyeceğiz (Burada sizlere verdiğim strateji daha çok gün içi kısa vadeli hareketleri yakalamak isteyen yatırımcılar içindir. Alttaki grafiğim ise ana trendin seyri açısından bize büyük resmi göstermektedir).



Ana trend yorum

Ana düşüş trendinin yüzde elli düzeltme direncine denk gelen Ekim zirve fiyatlarını kırmakta zorlanan VOB30 kontratlarında dün eksi bir kapanış izledik. Kısa vadeli yükseliş trendi üzerinde uzlaşma fiyatı oluşarak burayı yani kabaca 72 bin 500’ü destek noktası olarak izlemekteyiz.

Tabi bardağın dolu tarafından da bakmak gerekir ki o zaman gözlerimi desteklere çeviriyorum. İki haftadır her satışta kısa bantlarda sert alımların geldiğini gözlemliyoruz. İşte biz buna aslında taban çalışması diyoruz. Ama tabi bunu anlatmak zor.

Ben tam bir sene boyunca sürekli 48-55 bin bandında taban çalışması yaptığımızı yazdım çizdim. Her 48 bin denemiz de tekniğin yanı sıra temel olarakta nedenleriyle bunu anlattım. Neyse sonuç itibariyle SONUÇ önemli sanırım.

Devam edersem trendin kırıldığı yerde bir kez daha gözlerimizi düzeltme desteğine çevirmemiz gerektiğini hatırlatarak gün içinde ilk olarak 5 günlük hareketli ortalama 73 bin 500’ü direnç seviye olarak takip edeceğiz. Kırılırsa 74 bin 200 göz kırpacaktır. 72 bin 500 altındaki fiyatlamalarda ise 71 bin 800 önemli bir destek.

Yazarın Diğer Yazıları