Ergün TEKGÜL Meksa Yatırım - VİOP Genel Müdür Yardımcısı Tüm yazıları

Endekste trend direnci kırıldı mı?

Bigpara Haber

Gün içi yorum

Trader
Global Menkul Değerler
twitter.com/erguntekgul
ergunt@global.com.tr


Stop-loss bölgesi olarak belirttiğim 63 bin üzerinde bir dalgalanma izleyen teknik sistemimde dün uzun vadeli mavi göstergem destek olarak çalışmış ve sinyal seans içinde ala dönmüştür.

Gün içinde kabaca 63 bin 500’ü destek olarak takip etmekle birlikte bu bölgenin üzerinde satışların long fırsatı olarak değerleneceğini ve pozisyonların korunacağını düşünmekteyim. (Burada sizlere verdiğim strateji daha çok gün içi kısa vadeli hareketleri yakalamak isteyen yatırımcılar içindir. Aşağıdaki grafiğim ise ana trendin seyri açısından bize büyük resmi göstermektedir).



Ana trend yorum

Dün Kasım ayından gelen downtrend direnci üzerinde ilk defa kapanış yapmayı başaran VOB30 kontratlarında kısa vadeli bir V formasyonu belirdiğini ve bu formasyonunda zirve noktasında uzlaşma fiyatlarının oluştuğunu izledik.

 

Dünkü yazımda altını çizdiğim ana yükseliş kanalı yüzde 50 düzeltme desteğinin çalıştığını ve 4 aydır kırılamayan trend direncinin kırılmasıyla piyasanın düşüncesinin tersine bir hareket dönemine girmiş olabileceğimizin altını çizmek isterim.

Kısa ve orta vadeli HO’lar üzerinde fiyatlama yaşayabilecek bir endekste 65 bin 800 ve 66 bin 500 direnç bölgeleri olarak takip edilecektir. Olası geri geri çekilmelerde ise 63 bin 500 ve 62 bin 800 destek seviyelerini işaret etmekte.

Yazarın Diğer Yazıları