Ergün TEKGÜL Meksa Yatırım - VİOP Genel Müdür Yardımcısı Tüm yazıları

Endekste önemli direnç seviyesi...

Bigpara Haber

Gün içi yorum

Ergün TEKGÜL
Trader
Global Menkul Değerler
twitter.com/erguntekgul
ergunt@global.com.tr


Son iki günde 3 bin 500 puanlık bir bantta yatırımcısına kar potansiyeli sağlayan teknik sistemimde Cuma günü gelen satışlarda yine uzun vadeli mavi göstergemin destek olarak çalıştığını gözlemledik.

Özellikle 59 binden gelen yükseliş kanalının üst ve alt bandını direnç-destek/zarar kes olarak takip etmemiz gerektiğini düşünmekteyim.

Gün içinde kabaca 69 bin 500 seviyesi üzerinde oluşabilecek satışlarda piyasanın bunu long (uzun) pozisyon olarak değerlendirebileceğini düşünmekle birlikte destek altındaki çalışmalarda kademeli stop-loss uygulanması gerektiğini düşünmekteyim (Burada sizlere verdiğim strateji daha çok gün içi kısa vadeli hareketleri yakalamak isteyen yatırımcılar içindir. Aşağıdaki grafiğim ise ana trendin seyri açısından bize büyük resmi göstermektedir).



Ana trend yorum

14 günlük kısa vadeli yükseliş trendinin sadece 3 gününü kırmızı kapatan VOB30 kontratları son 6 ayda oluşan üçlü dip formasyonuyla güçlü bir görüntü çizmektedir.
 
Yaklaşık bir yıl aradan sonra piyasada ilk kez 100 G HO üzerinde bir seri yakalanmış olmakla birlikte yine HO bazında kısa vadeli al sinyali oluşmuş durumdadır. 92 bin - 48 bin düşüş kanalının yüzde 38 düzeltme direnci olan 71 bin 500`ü kısa vadeli direnç bölgesi olarak izleyeceğimiz endekste olası satışlarda da 69 bin 500 ve 68 bin 500 kademeli destek bölgelerini işaret etmektedir.

Yazarın Diğer Yazıları