Ergün TEKGÜL Meksa Yatırım - VİOP Genel Müdür Yardımcısı Tüm yazıları

Endekste kritik hafta!

Bigpara Haber

Gün içi yorum

Ergün TEKGÜL / Global Menkul Değerler
twitter.com/erguntekgul


İki gündür yaklaşık 2 bin 500 puanlık bantta sat sinyali oluşturan teknik sistemimde kapanış uzun vadeli mavi göstergem altında gerçekleşmiştir. Gün içinde kabaca 72 bin 500 bölgesi hacimli yukarı kırılmadığı sürece bu bölgenin altındaki yükselişlerin satış fırsatı olarak değerlendirileceğini düşünmekteyim.

Pivot bölge üzerinde pozisyon açılmaması gerektiğini belirtmekle birlikte ters pozisyonlar için kademeli stop-loss uygulanmalıdır.



Ana trend yorum

Geçen haftanın son dört gününü ekside kapatarak haftalık anlamda yaklaşık yüzde 5 değer kaybeden VOB30 kontratlarında kapanış iki aylık bir aradan sonra 5 ve 22 günlük hareketli ortalamalar altında gerçekleşmiştir. Büyük resme dönüp baktığımızda ise endeksin 92-58 bin downtrendi (düşüş trendi) üzerinde oldukça önemli düzeltme destek direnç hareketleri olduğunu gözlemlemekteyim. 

Son bir ayda iki defa satış yediğimiz bölge 75 bin 500 bu trendin yüzde 50 düzeltme direncine denk gelmektedir ki burası Eylül-Ekim yükselişinde de üst banda geçemediğimiz seviyeyi işaret ediyor. Yükseliş hareketinin devamı açısından kırılma noktası olarak altını hep çizdiğim bu bölge aynı zamanda boğa piyasasına geçiş noktamızın hemen alt bandını oluşturmaktadır.
 
Sonuç itibariyle bu direncin altında endeks yeni bir destek noktası aramaktadır ki ilk hamlede bu seviye kabaca ana düşüş trendinin yüzde 38`lik desteğine denk gelen 71 binli seviyeleri göstermektedir. Bu bölge aynı zamanda son yükselişin teknikte fibo23 dediğimiz düzeltme seviyesi ve kabaca 22 günlük hareketli ortalamaya denk gelmektedir.

Kabaca 71 bin 200 seviyesinin aşağı kırılması endeksi bir sonraki düzeltme 69 bin 500 desteğine götürecektir. Kırılma olmaz destek çalışırsa 72 bin 500 ve 73 bin 500 seviyeleri yeniden direnç noktaları olarak takip edilecektir.

Piyasa hakkındaki genişce yorumlarımı sizlere ayrıntılı bir şekilde anlatacağım. Detay olarak bu hafta gözümüz kulağımız Çarşamba gününde olacak. Ayrıca VOB30’daki kontrat değişimine dikkat etmek gerek.

VOB30’un İMKB’deki el feneriniz olduğunu unutmayın...

Güzel bir hafta dilerim...


Yazarın Diğer Yazıları