Ergün TEKGÜL Meksa Yatırım - VİOP Genel Müdür Yardımcısı Tüm yazıları

Endekste kritik direnç bölgesi...

Bigpara Haber

Gün içi yorum


Ergün TEKGÜL
Trader
Global Menkul Değerler
twitter.com/erguntekgul
ergunt@global.com.tr


Altı günlük al sinyalinden sonra dün belirttiğim 66 bin 500 desteğinin altındaki fiyatlamalarda stop-loss çalışmalarının geldiğini gözlemledik. Seans sonunda gelen kademeli yukarı yönlü harekete rağmen sistem yeniden kuvvetli al sinyaline geçmeden yeni pozisyonların açılmasından yana olmamakla birlikte 67 bin üzerinde satışların yeniden long fırsatı yaratabileceğini düşünmekteyim.

Aşağı yönlü hareketlerde ise ancak 66 bin 200 bölgesinin aşağı yönlü kırılmasıyla short pozisyonlara geçişler yaşanabilir (Burada sizlere verdiğim strateji daha çok gün içi kısa vadeli hareketleri yakalamak isteyen yatırımcılar içindir. Aşağıdaki grafiğim ise ana trendin seyri açısından bize büyük resmi göstermektedir).



Ana trend yorum

Ana trend düzeltme direncini bir kez daha test ettikten sonra satışlarla karşılaşan VOB30 kontratlarında seans sonunda da 5 G HO desteğinden alımların geldiğini gözlemledik.
 
Endekste 67 bin 200-67 bin 800 bölgesinde kuvvetli bir direnç bölgesi gözlenmekle birlikte buranın yani 100 G HO ve ana trend düzeltme direnci arasındaki bandın yukarı yönlü kırılması bize yeni bir yüzde onluk yukarı yönlü hareketi getirecektir.

Tersi durumda orta vadeli ortalamalara dönüş yaşanacaktır ki buda bize 64 binli seviyeleri işaret etmekte. Gün içinde geri çekilmelerde 66 bin 200 desteğini izlemeye devam etmekle birlikte alım ordinolarında 67 bin 200 - 67 bin 800 kademeli direnç seviyeleri olacaktır.

Yazarın Diğer Yazıları