Ergün TEKGÜL Meksa Yatırım - VİOP Genel Müdür Yardımcısı Tüm yazıları

Endekste ikinci taban oluşumu!

Bigpara Haber

Gün içi yorum

Ergün TEKGÜL / Global Menkul Değerler
twitter.com/erguntekgul


Son beş gündür trend desteğinden ötürü tut sinyalinde devam eden teknik sistemimde kapanış uzun vadeli mavi göstergem üzerinde gerçekleşmiştir.

Seans sonu gelen alımlarla kapanışını altı günlük kısa vadeli düşüş trendi altında yapan sistemimde gün içinde kabaca 72 bin 500 seviyesi üzerinde oluşan satışları piyasanın long fırsatı olarak değerlendireceğini düşünmekteyim (Burada sizlere verdiğimiz strateji daha çok gün içi kısa vadeli hareketleri yakalamak isteyen yatırımcılar içindir. Alttaki grafiğim ise ana trendin seyri açısından bize büyük resmi göstermektedir).



Ana trend yorum

Son iki günü artıda kapatarak yatay trendine devam eden VOB30 kontratlarında uzlaşma fiyatı yükseliş trend desteği üzerinde oluşmuştur. Piyasanın genel itibariyle 67 bin 500 seviyesindeki güç toplama hareketine benzer bir formasyon içinde olduğunu düşünüp her iki oluşumunda dünde belirttiğim üzere takoz formasyonu görüntüsü verdiğini söyleyebilirim.

Hep belirttiğim gibi yeni dip seviyesinin nerede ve nasıl oluşacağı çok önemli. Biraz matematiksel bir bakış açısıyla ikinci oluşacak dip çalışması ne kadar yüksek bir seviyede oluşursa ona bağlıda daha dik açılı bir ikinci trende girmiş olacağız ki buda zaman-fiyat akışı yönünden hedeflerin daha kısa sürede gerçekleşmesi demektir.
 
Ama diğer bir açıyla da bu koşullarda yatırımcı açısından genele yayılma bir o kadarda az olur. Yani açıkçası ben şu günlerde bu oluşumu büyük bir heyecanla takip ediyorum. Çünkü önümüzdeki bir yılın genel görünümü yukarda da anlattığım gibi tamimiyle bu fiyatlamalara bağlı. Tabi bu yorumları bir teknik analist gözüyle yazıyorum. Böyle de yazmam gerek zaten.
 
Bağlarsam, kısa vadeli yükseliş trendinden yeni bir dip çalışmasıyla orta vadeli yükseliş trendine geçmeye çalışan endekste 73 bin 500 üzerinde 74 bin 200 ve 75 bin 500 direnç olarak takip edilmekle birlikte satıcılı seyirde 72 bin 500 ve 71 bin 800 destek seviyeleri olarak çalışacaktır. VOB30’un İMKB’deki el feneriniz olduğunu unutmayın.



Güzel birgün dilerim...

Yazarın Diğer Yazıları