Ergün TEKGÜL Meksa Yatırım - VİOP Genel Müdür Yardımcısı Tüm yazıları

Endekste bir sene sonra gelen rekor!

Bigpara Haber

Gün içi yorum

Ergün TEKGÜL
Trader
Global Menkul Değerler
twitter.com/erguntekgul
ergunt@global.com.tr


Son altı günü al sinyalinde geçirerek yatırımcısına yaklaşık 4 bin 500 puanlık bir bantta kar potansiyeli sağlayan teknik sistemimde düzenli olarak her gün uzun vadeli mavi göstergem destek olarak çalışmıştır.

Her düşüşte yatırımcına alım fırsatı sağlayan sistemde gün içinde 66 bin 500 seviyesi üzerindeki satışlar long (uzun) pozisyonlar için fırsat oluşturacaktır.

Desteğin altındaki çalışmalarda ise kademeli stop-loss çalışmaları izleyebiliriz.



Ana trend yorum

Geçen sene Mart ayındaki 70-87 bin dalgasından sonra ilk kez üst üste altı günü artıda kapatan VOB30 kontratlarında HO`lardan bağımsız fiyatlamalar izlemekteyiz.
 
Teknik olarak uzlaşma fiyatı, ana yükseliş kanalı düzeltme38 seviyesi ve orta vadeli downtrend direnci üzerinde  gerçekleşirken borsanın haftalıklarında oluşan çift dip görüntüsü dikkat çekici altı çizilmesi gereken bir konu daha var ki oda İMKB ve dolayısıyla VOB30`da yükselişin devamı için özellikle dolar kotasyonu yakından takip edilmelidir.

Kabaca 1,82 üzerinde (dolarda bu seviye 100 G HO ve düzeltme desteğine denk gelmekte) seyrini sürdürecek dolar, borsaların yükselişinin devamı açısından her zaman  el freni görevi görecektir.

Gün içinde geri çekilmelerde 66 bin 500 ve 65 bin 800 desteklerini takip edileceği endekste dün belirttiğimiz gibi bugünde 70 bin ilk hedef seviye için 67 bin 800 direnci önemini koruyacaktır.

Yazarın Diğer Yazıları