Ergün TEKGÜL Meksa Yatırım - VİOP Genel Müdür Yardımcısı Tüm yazıları

Endekslerde yeniden destek bölgesi hareketleri

Ergün TEKGÜL

Bigpara Haber

Avrupa Birliği’nin oluşum süreci ve bunun getirdiği kaos, en nihayetinde de ekonomik hüsranıyla geçen süreci, fazla değil yaşı yirmilerin ikinci yarısında olanlar bile yakından izlediler. Gün gün yaşadık bu süreci.

Üstelik önceden de belirttiğim gibi çocukluğumuzun o şanlı şöhretli ülkeleri yerini adeta bir enkaz yığınına bırakmış oldu.

Nedenleri ve niçinleri hakkında bir kitap yazabilecek kadar gözlemim olsada ben bu işi şu anda daha çok ihtisasını bu alanda yapmış değerli üstatlarıma bırakmayı tercih ediyorum.

Aslında buradan sizlere sadece endeksde gördüğüm teknik bir görüntüyü paylaşmak için seslenmek istiyorum ama her defasında, oluşan dinamik gündem ve içinden çıkılmaz ekonomik kararlar beni azda olsa bu konulara değinmeye itiyor.



Özellikle Merkez Bankası tarafından takip edilen politikalarla ilgili sürekli yazılan tuhaf yorumları okudukça kalemim pek rahat durmak istemiyor sanırım. Neyse bu konuda ki yorumlarımı önceki yazılarımı takip edenler artık net bir şekilde biliyorlardır sanırım. Bunların sonuçlarını da zaten zaman içinde hep birlikte görmeye başlayacağız.

Gelelim 30 binleri büyük bir sabırsızlıkla bekleyen paradaki yatırımcıların sürekli tersine çalışan endeksimizin teknik görünümüne. Sanırım bir mesaj gönderdim.

Şimdi geçen yazılarımda hem VOB30 hemde İMKB100 endeksi için sizlere önemli birkaç direnç noktasından bahsetmiştim. İşte bunlar kırılamazsa da yeni bir yüzde onluk banttan filan. Bu seviyeler yani İMKB100’de 60 binler VOB30’da 73 bin 500’ler tamda söylendiği gibi çalıştı. Ve yeni bir yüzde onluk banda girildi. Son üç haftayı da bu bantta geçirdik zaten.


Gelelim bugüne. Endeksler üç haftadır kırılamayan 22 günlük hareketli ortalama dirençlerinde seyirlerini sürdürüyor. Bu seviyeler yani VOB30’da kabaca 69 bin 500 seviyesi, İMKB100’de de 56 bin 500 seviyesi altı aydır kırılamayan 100 günlük hareketli ortalamalarımıza yeniden ulaşabilmemiz için belirleyici seviyeler gibi duruyor.

Aynı zamanda düzeltme dirençlerininde bu seviyelerden geçmesi bir tesadüf mü acaba? Matematik hayır diyor!!! Bence sizde pozisyonlarınızı tüm bu varsayımları izleyerek almalısınız.

Emin olun artık daha az yanıldığınızı göreceksiniz. Bu arada unutmadan, sözünü ettiğim o ilk kısa vadeli hedef seviyeleri de VOB30’da 71 bin 500 den, İMKB100’de de 58 bin 500 den geçmektedir.

Güzel bir hafta diliyorum...


Ergün TEKGÜL
Trader
Global Menkul Değerler A.Ş.
ergunt@global.com.tr

Yazarın Diğer Yazıları