Ergün TEKGÜL Meksa Yatırım - VİOP Genel Müdür Yardımcısı Tüm yazıları

Endeksi alan kazanıyor!

Bigpara Haber

Gün içi yorum

Ergün TEKGÜL
Trader
Global Menkul Değerler
twitter.com/erguntekgul
ergunt@global.com.tr


Son üç günde yatırımcısına kabaca 4 bin 200 puanlık bir bantta kazanç şansı sağlayan teknik sistemimde gün boyunca uzun vadeli mavi göstergem piyasanın destek bölgesi olarak çalışmıştır. Dün de belirttiğim gibi, tüm düşüşler piyasa tarafından long fırsatı olarak değerlendirilmiştir.

Gün içinde kabaca 70 bin üzerinde oluşabilecek satışlarda piyasanın yine bunu uzun pozisyon fırsatı olarak kullanacağını düşünmekle birlikte destek altı fiyatlamalarda kademeli stop-loss çalışmalarından yanayım (Burada sizlere verdiğim strateji daha çok gün içi kısa vadeli hareketleri yakalamak isteyen yatırımcılar içindir. Alttaki grafiğim ise ana trendin seyri açısından bize büyük resmi göstermektedir).



Ana trend yorum

Son on bir günü tek kırmızı kayıpla geçiren VOB30 kontratları, üç haftadır tekrarladığım üzere gerek indikatör gerekse HO bazında al sinyaline geçerek tüm satışları alım fırsatına dönüştürmüş güçlü bir resim çizmektedir.

Seans sonunda da, dün hedeflediğim 92 bin-58 bin ana düşüş kanalının yüzde 38 düzeltme direnci 71 bin 500`e doğru alımların geldiğini gözlemledik.

Üçlü dip çalışmasıyla piyasanın long’çularına kazanç sağlayan endekste, 71 bin 500 üzerindeki fiyatlamalarda 72 bin 500 ve 73 bin 500 ara direnç noktaları olmakla birlikte 75 bin 500 hedef seviye olarak durmaktadır. Geri çekilmelerde ise kuvvetli desteğimiz 69 bin 500 seviyesinden geçmektedir.

Yazarın Diğer Yazıları