Ergün TEKGÜL Meksa Yatırım - VİOP Genel Müdür Yardımcısı Tüm yazıları

Endeksde vade sonu ve AMB etkisine dikkat

Bigpara Haber

Gün içi yorum

Ergün TEKGÜL / Global Menkul Değerler
twitter.com/erguntekgul


Güne iki günlük sat sinyalinden sonra tepki alımlarıyla başlayan teknik sistemimde dün belirttiğim gibi yeni pozisyon açmadan teknik sistemim 72 bin üzerinde al sinyalini teyit etmiştir.

Gün içinde kabaca 72 bin üzerindeki satışlar piyasa tarafından long pozisyon olarak değerlendirilecek olup destek bölgesi üzerinde pozisyonların muhafaza edilmesi gerektiğini düşünmekteyim.



Ana trend yorum

Beş günlük kırmızı görüntüden sonra yeniden tüm hareketli ortalamalar üzerinde bir uzlaşma fiyatıyla günü tamamlayan VOB30 kontratlarında tepkinin dün belirttiğim iki yıllık ortalamalardan geldiğini gözlemledik. Şimdi genellikle bu kadar uzun vadeli ortalamalara bakmak tercihim değildir ama Trendin olduğu yerde destek ve direnç belirlemede kriterde olabiliyor.

Bu büyük resimden sonra, dünkü satışların düzeltme noktasında teknikte tuzak diye adlandırdığımız bir durum olup olmadığını görmek için önümüzdeki iki günlük kapanışı dikkatle takip etmemiz lazım. Eğer teyit gelirse bu iki aylık yükselişin düzeltme desteklerinin çalıştığını ve orta vadeli bir yükseliş için yeni bir dip olabileceğini düşünebiliriz.

İşin açıkcası iki hafta önce yeni bir dip çalışmasından bahsetmeye başladığımda bu tepki gelmiş olsaydı hedef seviye farazi eski zirveye yaklaşık iki ayda ulaşabilecekti. Matematiksel olarak şu anda açısal yaklaşmak gerekiyor. Ve bu son görüntüde bu açının daha genişlediği ve trend mesafesenin zamansal olarak daha geniş bir mesafeye yayılabileceğini düşünüyorum. Genel itibariyle back testleri yaptığımda da her defasında bu teyide ulaştım.

Neyse kafanızı fazla bu can sıkıcı olabilecek matematikle ağrıtmak istemiyorum ama beynimden de bunlar geçen klavyeme dur diyemiyorum sanırım. Dönersek, bu son dalgalanmanın içinde ayrıca vade sonu işlemleri olabileceğini unutmamalısınız. Kabaca 71 bin 500-800 bandının destek bölge olarak takip edileceği endeksde 72 bin 500 üzerinde 73 bin 500 direnç bölge olarak takip edilecektir. Hep birlikte öğle saatlerinde Avrupa Merkez Bankasından gelecek habere dikkatlerimizi vereceğimiz bugünde sizlere bolca şans diliyorum.

VOB30’un İMKB’deki el feneriniz olduğunu unutmayın.

Güzel birgün dilerim...

Yazarın Diğer Yazıları