Ergün TEKGÜL Meksa Yatırım - VİOP Genel Müdür Yardımcısı Tüm yazıları

Borsada teknik sinyaller ne diyor?

Bigpara Haber

Gün içi yorum


Ergün TEKGÜL
Trader
Global Menkul Değerler
twitter.com/erguntekgul
ergunt@global.com.tr


Son üç günü al sinyalinde geçirerek yatırımcısına yaklaşık 3 bin 500 puanlık bantta kar potansiyeli sağlayan teknik sistemimde hem sabah açılışında hem de seans sonuna doğru gelen satışlarda uzun vadeli mavi göstergemizin kuvvetli bir destek bölgesi olarak çalıştığını grafiğimden net bir şekilde gözlemleyebiliyoruz.

Gün içinde kabaca 65bin seviyesini destek olarak izlemekle birlikte bu bölge üzerindeki satışların genel olarak yine long fırsatı olarak değerlendirileceğini düşünmekle birlikte desteğin altındaki çalışmalarda kademeli stop-loss uygulamalarından yanayım (Burada sizlere verdiğim strateji daha çok gün içi kısa vadeli hareketleri yakalamak isteyen yatırımcılar içindir. Alttaki grafiğim ise ana trendin seyri açısından bize büyük resmi göstermektedir).



Ana trend yorum

Haftanın üçüncü gününü de artıda kapatan VOB30 kontratlarında özellikle altını çizdiğim HO’lar ve kısa vadeli düşüş trendi üzerinde kalarak yine hedef seviye olarak belirlediğim orta vadeli downtrend  direnci ve 100 G HO olan 66 bin 500 hareketi tamamlanmıştır.

Burada altı çizilmesi gereken konu satışlarda alınan her long pozisyonunun karla sonuçlanması , piyasanın bearish piyasadan çıkma isteğinin ufak ve ilk sinyali diye düşünmekteyim. Tabi bunun için artık dikkatle takip etmemiz gereken şey piyasanın orta vadeli downtrend direncini yani 66 bin 500 seviyesini kırıp bunun üzerinde kapanışlar yapıp yapamayacağıdır.

100 G HO üzerinde Mayıs 2011 tarihinden beri seri kapanışlar yapamamış olmamız bu direncin önemini bize bir kez daha göstermiş olmakta. Bu varsayımda ise piyasanın yeni hedef seviyesi iç trend kanal direnci 69 bin olacaktır. Gün içi geri çekilmelerde 65bin ve 64bin 500 takip edilmesi gereken destek seviyelerini işaret etmekte.

Yazarın Diğer Yazıları