Ergün TEKGÜL Meksa Yatırım - VİOP Genel Müdür Yardımcısı Tüm yazıları

Borsada kritik dirençler!

Ergün TEKGÜL

Bigpara Haber
Son yazımda sizinle paylaştığım endeksde oluşan kritik formasyon ve düzeltme direnci geçen hafta gelen alımlarla kendini doğruladı ve hızlı bir şekilde kendisini yukarı attı.

Aslında bu, genel itibariyle teknik bir yorumdu. Sonuçta iyi bir teknik analistseniz ve gerçekten piyasaları bilen algıları açık bir uzmansanız bu tipte oluşumları da görmeli ve yorumlamalısınız.

İşin teknik tarafı bir yana son bir senedir sözünü ettiğim Türkiye’ye dair tüm varsayımların farklı makamlarca da artık dile getiriliyor olması beni en mutlu eden şeylerden biri oldu. Son dönemde alınan tüm para ve maliye politikalarının geleceğimiz açısından çok önemli hamleler olduğunu; kısa vadeli borsa açısından satışlar yaratsada ekonomik açıdan uzun vadeli olarak bizi farklı noktalara taşıyacağını bilmem kaç defa yazdım buradan. Yazmaya da devam edeceğim. Çünkü sırayla yaşanacak not artırımları ve istikrarlı bir yapı bizim değişen global ekonomideki yeni yerimizi belirleyecek ilk sıçrama taşımız olacaktır. Bundan ötürü zaman zaman pozitif ayrışmalarımıza şaşırmamak gerek diye düşünüyorum.



Borsanın her zaman en çok güvene ihtiyacı vardır. Sizle bunları bir teknikçi olarak paylaşıyorsam bunun en önemli nedeni temel olarakta birçok şeyin altını dolu gördüğüm içindir.

Bu teyitleşmeden sonra gelelim son teknik görünüme.VOB30 da son beş aydır 22 haftalık hareketli ortalamanın direnç olarak karşımıza çıktığını fark ediyorum. Geçen iki hafta önce takoz formasyonuyla başlayıp bu hafta kısa vadeli yükseliş trendine dönüşen endeksde bu direnç bölgesinin yani kabaca 72 bin 500 seviyesinin önemi artmakta.



Hemen altında ise ana yükseliş trendinin düzeltme 38’i 71 bin 500’ü işaret ediyor. Dahası yine 100 haftalık hareketli ortalama (bu iki yıllık hareketli ortalamaya denk gelir) 71 bin 800’den geçmektedir. Tüm bu kritik direnç bölgesinin yani 71 bin 500 - 72 bin 500 bandının kırılabileceğini işaret eden birkaç uzun vadeli indikatörde mevcut ki onlarda aşırı satış bölgesinden al vermek üzere. Olası yukarı senaryoda ise yeniden yüzde onluk bir bant içine girmiş oluruz.

Umarım diğer yazıma kadar ala geçmek üzere dediğim göstergeler kuvvetli ala geçmiş olur. Gerçi bu fikrimi short pozisyonda olan yatırımcılarım çokta beğenmeyebilir tabi ki. Son olarak ucuz kalmış banka dışı endeks kağıtlarına dikkat etmenizi tavsiye ederim.

Güzel bir hafta dileğiyle...


Ergün TEKGÜL
Trader
Global Menkul Değerler A.Ş.
ergunt@global.com.tr

Yazarın Diğer Yazıları