Ergün TEKGÜL Meksa Yatırım - VİOP Genel Müdür Yardımcısı Tüm yazıları

Boğa piyasasına koşarken...

Bigpara Haber

Gün içi yorum

Ergün TEKGÜL
Trader
Global Menkul Değerler
twitter.com/erguntekgul
ergunt@global.com.tr


Son beş günün yalnızca birinde sinyal alamadığımız, toplamda da 5 bin 500 puanlık bir bantta kar potansiyeli sağlayan teknik sistemimde uzun vadeli mavi göstergem üzerinde bir kapanış izledik.

Yaklaşık iki haftadır dikkat çektiğim 59 binden gelen yükseliş kanalının alt ve üst bandı şu ana kadar kusursuz bir şekilde destek ve direnç olarak çalışmıştır. Aşağıdaki grafikte de gösterdiğim gibi dünkü kapanış yine bu kanal direncine yakın bir bölgede oluşmuştur.

Gün içinde direnç bölgesinin kırılmasına yönelik hareketlerin gelebileceğini düşünmekle birlikte kabaca 71 bin desteği üzerindeki satışlarda piyasanın bunu yine long yani alım yönünde değerlendireceğini düşünmekteyiz (Burada sizlere verdiğim strateji daha çok gün içi kısa vadeli hareketleri yakalamak isteyen yatırımcılar içindir. Alttaki grafiğim ise ana trendin seyri açısından bize büyük resmi göstermektedir).



Ana trend yorum

Son üç haftayı salt teknik açıdan tüm göstergelerin alım yönünde güç topladığını belirterek geçirmiştim. Dünde VOB30 kontratlarında yine kuvvetli bir kapanış vardı.

İki gündür 92 bin-59 bin ana düşüş kanalımızın düzeltme direnci 71 bin 500`ü kırmaya çalışan endekste uzlaşma fiyatı daha öncede belirttiğim 72 bin 500 ara direnç seviyesinden gerçekleşmiştir. Burada dikkat çekmek istediğim konuda bir yıl aradan sonra kısa ve orta vadeli hareketli ortalamaların uzun vadeli hareketli ortalamalar üzerinde harekete başlamasıdır ki genel teknik analiz kuralları içerisinde bu durum ayı piyasasından çıkma eğilimini göstermektedir.

Zaten iki hafta önceki yazımda da bu eğilimin ilk belirtilerinden bahsetmiştim. Tüm bu çerçevede ise kabaca 78 bin 500 ana düşüş trendi kırıldığı takdirde teknik olarak ayı piyasasının sona erdiğini söyleyebileceğiz. Gün içinde ise endeks 72 bin 500 önemli direnci üzerinde 73 bin 500 ve 74 bin 200 ara dirençlerini test etmek isteyecektir.

Geri çekilmelerde 71 bin 200-70 bin 500 destek seviyelerini işaret etmektedir. Unutmayın VOB30 endeksini takip eden yatırımcı her zaman fark yaratır. İMKB’deki yol haritanızda da yanınızda olur. Benden söylemesi diyeyim…



Güzel birgün dilerim…

Yazarın Diğer Yazıları