KAP ***LINK*** LİNK BİLGİSAYAR SİSTEMLERİ YAZILIMI VE DONANIMI SANAYİ VE TİCARET A.Ş.( Haber ve Söylentilere İlişkin Açıklama

09.04.2019 - 16:12 | Son Güncelleme :

KAP ***LINK*** LİNK BİLGİSAYAR SİSTEMLERİ YAZILIMI VE DONANIMI SANAYİ VE TİCARET A.Ş.( Haber ve Söylentilere İlişkin Açıklama



***LINK*** LİNK BİLGİSAYAR SİSTEMLERİ YAZILIMI VE DONANIMI SANAYİ VE TİCARET A.Ş.( Haber ve Söylentilere İlişkin Açıklama )

İlgili Şirketler []
İlgili Fonlar []
Türkçe
Haber veya Söylentilere İlişkin Açıklama

Yapılan Açıklama Güncelleme mi?
Hayır (No)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi
-
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?
Hayır (No)
Bildirim İçeriği

Açıklamalar

       Bazı  basın ve yayın organlarında çıkan haberler sebebiyle Şirketimiz tarafından SPK'nın II-15.1 sayılı Özle Durumlar Tebliği'nin "Haber ve Söylentilerin Doğrulanması" başlıklı 9.maddesine istinaden, söz konusu haber ve söylentilere ilişkin açıklama yapma gereği doğmuştur.
Şirketimizin 27.03.2019 tarihli özel durum açıklamasında tarafımıza Şirket hissedarlarından verilen bilgiye istinaden, Şirketimiz faaliyetlerinin veya varlıklarının bir bölümünün veya tamamının satışı,  ya da bir şirketle birleşmesi veya bir yatırımcı ile birlikte yeni bir şirket kurulması da dâhil olmak üzere, stratejik işbirliği olanaklarının araştırılması konularında, Şirketimizin hâkim ortakları ile bir potansiyel alıcı arasında yukarıda belirtilen kapsamda görüşmelere başlanmış ve devam etmekte olduğu açıklanmıştır.
Basın ve yayın organlarında çıkan haberlerde , Şirketimiz paylarının %70'inin DST Teknoloji tarafından satın alınacağı ve geriye kalan %30 oranında pay için zorunlu çağrı seçeneğini düzenlemeyi planladığımız da belirtilmiştir.
Yatırımcılarımızın bu süreçte spekülatif bazı durumlarla karşılaşmalarını ve zarara uğramalarını önlemek için potansiyel alıcının ünvanın açıklanmasının zaruri olduğunun değerlendirilmesi nedeniyle bu açıklama yapılmaktadır. Hâkim ortaklarımız tarafından iletilen bilgiye göre sözü geçen "potansiyel alıcı" DST Teknoloji Anonim Şirketi'dir ve satış süreci ile ilgili görüşmeler halen devam etmektedir. Ancak, taraflar arasındaki müzakereler devam ettiğinden DST Teknoloji Anonim Şirketi tarafından devir alınacak pay oranı ve devir sonrasında Şirketimiz tarafından atılacak adımlar konusunda herhangi bir karara varılmamıştır.
Şirketimiz hâkim ortakları ile DST Teknoloji arasındaki müzakereler henüz devam etmekte olduğundan ve müzakerelere ilişkin yapılacak herhangi bir açıklamanın, gerçekleşmesi muhtemel anlaşmayı olumsuz etkilememesi ve yatırımcıların yanıltılmasına yol açmaması için Şirketimiz Yönetim Kurulu kararı gereğince ilgili açıklamanın ertelenmesine karar verilmişti. Bu kapsamda şu aşamada, potansiyel alıcının ünvanın açıklanmasının gerekliliği haricinde, kamuoyuna duyuru yapılmasını gerektirecek kesinleşen bir gelişme olmamıştır.
Şirketimiz hâkim ortakları ile DST Teknoloji arasında işleme ilişkin temel unsurlarda bir mutabakata varılmamış olmakla birlikte Şirketimiz pay sahiplerinin yatırım kararlarını etkileyecek gelişmelerin ortaya çıkması halinde, konuyla ilgili gelişmeler mevzuat kapsamında ayrıca duyurulacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 09-04-2019





http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/754592


BIST
 

Hisse Başarıyla eklendi