KAP ***INDES*** İNDEKS BİLGİSAYAR SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)

19.10.2023 - 10:09 | Son Güncelleme :

KAP ***INDES*** İNDEKS BİLGİSAYAR SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)



***INDES*** İNDEKS BİLGİSAYAR SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel) )

İlgili Şirketler []
İlgili Fonlar []
Türkçe
Özel Durum Açıklaması (Genel)

Yapılan Açıklama Güncelleme mi?
Hayır (No)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi
-
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?
Hayır (No)
Bildirim İçeriği

Açıklamalar

             Finansal tablolarda maddi duran varlıklar hesabının altında yer alan binalar ve yatırım amaçlı gayrimenkullerimiz TMS 40 ve TMS 16 standartlarında yer alan seçimlik hak gereği hali hazırda maliyet bedeli ile izlenmektedir.
 
2021 yılı sonundan itibaren döviz kurlarında ve enflasyon oranlarında yaşanan hızlı artış kaçınılmaz olarak gayrimenkul fiyatlarını da etkilemiştir. Son yıllarda gayrimenkul sektöründe yaşanan fiyat artışları finansal tablolardaki bu varlıkların kayıtlı değerlerinin çok altında kalmasına sebep olmuştur. Bu durum TMS 8 standardı gereği gayrimenkullere ilişkin bu politikamızın tekrar gözden geçirilmesini gerektirmiştir.
Arsa ve binalardan oluşan gayrimenkullerin 30 Haziran 2023 tarihli konsolide finansal tablolarımızda yer alan net defter değeri 72.762.643 TL'dir.  Söz konusu tutarın 70.039.131 TL'si İstanbul İli Sarıyer İlçesi Ayazağa Mahallesi, Mimar Sinan Sokak N21 Seba Office Boulevard adresinde yer alan 8.345 m2'li ofis alanlarından kaynaklanmakta olup mülkiyeti % 100 oranında bağlı ortağımız Teklos Teknoloji Lojistik Hizmetleri A.Ş.'ye  aittir.
Yönetim Kurulumuz, Yatırımcılar ve mali tablo kullanıcıları açısından daha faydalı olabilecek  finansal bilgileri sağlamak amacıyla TMS 16 Maddi Duran Varlıklar ve TMS 40 Yatırım Amaçlı Gayrimenkuller standartlarındaki yer alan seçimlik hak çerçevesinde yatırım amaçlı gayrimenkullerimizin ve maddi duran varlıklarda yer alan arsa ve binaların 31.12.2023 tarihli finansal  tablolarımızdan itibaren gerçeğe uygun değer yöntemi ile izlenmesine ve bu doğrultuda değerleme çalışmalarının başlatılması ve gerekli işlemlerin yaptırılmasına,
Şirketimizin yenilenebilir enerji ürünleri konusunda faaliyet göstermek üzere araştırma yapmasına,
Lojistik sektöründe faaliyet gösteren % 100 oranında bağlı ortağımız Teklos Teknoloji Lojistik Hizmetleri A.Ş.'nin  arsa yatırımı yapmasına, lojistik merkez kurmasına, 
karar vermiş olup bu konularda Yönetim Kurulu üyelerimiz Sayın Salih Baş, Sayın Halil Duman ve Sayın Kaan Bilecik'in yetkilendirilmesine karar verilmiştir.





http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1207642


BIST
 

Hisse Başarıyla eklendi