KAP ***IEP*** QİNVEST PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş.( Fon Sürekli Bilgilendirme Formu

04.12.2023 - 14:45 | Son Güncelleme :

KAP ***IEP*** QİNVEST PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş.( Fon Sürekli Bilgilendirme Formu



***IEP*** QİNVEST PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş.( Fon Sürekli Bilgilendirme Formu )

Fona İlişkin Bilgiler
ISIN Kodu TRYQPYS00243
Portföy Yöneticisi Kuruluşun Ticaret Unvanı QİNVEST PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş.

Fon Müdürü, Yatırım Komitesi Üyeleri ve Portföy Yöneticileri
Fon Müdürü
Adı Soyadı Göreve Atanma Tarihi Sermaye Piyasası Alanında Tecrübesi (Yıl) Sahip Olunan Lisanslar
Esra İpek 01.06.2023 15 Düzey 3/Türev Araçlar

Fon Yatırım Komitesi Üyeleri
Adı Soyadı Göreve Atanma Tarihi Son 5 Yılda Yaptığı İşler (Yıl-Şirket-Mevki) Girişim Sermayesi Yatırımları Konusunda Tecrübesi (Yıl) Sahip Olunan Lisanslar
Barış Yılmaz A Grubu Katılma Payı Sahibi Yatırımcılar tarafından aday gösterilen yatırım komitesi üyesi Düzey 3/Türev Araçlar
Özlü Yalaza A Grubu Katılma Payı Sahibi Yatırımcılar tarafından aday gösterilen yatırım komitesi üyesi Düzey 3/Türev Araçlar
Saltuk Buğra Akbulut A Grubu Katılma Payı Sahibi Yatırımcılar tarafından aday gösterilen yatırım komitesi üyesi Düzey 3/Türev Araçlar

Fon Portföy Yöneticileri (Girişim Sermayesi Yatırımları Dışında Kalan Portföy İçin)
Adı Soyadı Göreve Atanma Tarihi Son 5 Yılda Yaptığı İşler (Yıl-Şirket-Mevki) Sermaye Piyasası Alanında Tecrübesi (Yıl) Sahip Olunan Lisanslar
Maruf Ceylan Portföy Yöneticisi
Buğra Bilgi Portföy Yöneticisi
Kemal İş Portföy Yöneticisi

İletişim Bilgileri
İletişim Adresi, Telefon ve Faks Bilgileri
Adres Telefon Fax e-Posta
sentepe Mah. Büyükdere Cad. Astoria Kuleleri No 127 A Blok Kat 11 Esentepe Şişli İSTANBUL 02129487800 02129487878 bilgi@qinvestportfoy.com

Bağlantı Kurulacak Yetkililer
Adı Soyadı Görevi Telefon e-Posta
Esra İpek Müdür 02129487800 bilgi@qinvestportfoy.com

Diğer Hususlar
Açıklama Risk Yönetimine İlişkin Esaslar:
Risk yönetim sistemi, yönetilen portföyün maruz kalabileceği temel risklerin tanımlanmasını, risk tanımlamalarının düzenli olarak gözden geçirilmesini ve önemli gelişmelere paralel olarak güncellenmesini ve maruz kalınan risklerin tutarlı bir şekilde değerlendirilmesini, tespitini, ölçümünü ve kontrolünü içeren bir risk ölçüm mekanizmasının oluşturulmasını içermektedir.
Risk yönetim sisteminin, yönetilen Fon'un yatırım stratejileri ile yatırım yapılan varlıkların yapısına ve risk düzeyine uygun olarak oluşturularak, Kurucu'nun iç kontrol sistemi ile bütünlük arz etmesi esastır. İç kontrol sisteminin Fon'un mevzuata uyum kontrollerini yerine getirmesini engelleyebilecek tüm risklerin tespit edilmesi ve önlenebilmesi faaliyetleri risk yönetimi sistemine dâhil edilmiştir.
Girişim sermayesi yatırımlarına ilişkin tüm risk türleri tanımlanmış, potansiyel riskler belirlenmiştir. Böylece söz konusu risklerin yönetilmesine ilişkin olarak Kurucu üst yönetimi tarafından gerekli tedbirler alınarak risk yönetimi sistemi oluşturulmuştur.
Girişim sermayesi yatırımlarına ilişkin finansman riski ve likidite riskine ilişkin maruz kalınabilecek riskler, Fon portföyüne uygulanan stres testleri ile ölçülerek bu riskler karşısında alınabilecek önlemler belirlenir.
Risk yönetim sistemine ilişkin yazılı prosedürlerin kabulü ve yürürlüğe konulması için Kurucu yönetim kurulunun kararı gerekmektedir. Bu prosedürlerde yapılacak değişikliklerde de aynı usul ve esaslara uyulması gerekir.
Kurucu'nun yönetim kurulu kararı ile kabul edilen "Risk Yönetim Prosedürü'nde" riskler tanımlanmış ve bu risklerin ölçümüne ilişkin kriter ve limitler belirlenmiştir.
Tanımlanmış risklere dair ölçüm ve önlemler aşağıda belirtilmiştir:
Finansman Riski:
Fonun bir yatırımı finanse edebilme kapasitesi, likiditesi yüksek nakit ve nakit benzeri değerlere, borsalar da işlem gören kamu ve veya özel sektör kira sertifikaları, pay senetleri, yatırım yapılması beklenen sürede fona talep sonrası elde edilecek nakit ile Tebliğ'de izin verilen kredi ve borçlanma limitinin henüz kullanılmamış kısmı ilave edilerek bulunur.
Finansman riski, planlanan yatırımların, yukarıda tanımlanan yatırımı finanse edebilme kapasitesinden yüksek olması halinde oluşacaktır. Bu durumun oluşması halinde Yatırım Komitesi bilgilendirilecektir.
Fonlar, son hesap dönemi itibarıyla hesaplanan fon toplam değerinin azami %50'si oranında finansman sağlayabilirler. Bu oranın %45 seviyesine ulaşması halinde erken uyarı sistemi devreye girecek ve Yatırım Komitesi bilgilendirilecektir.
Likidite Riski:
Fonun likidite rasyosu hesaplanırken ise fonun toplam değerinin %10'unun fondan çıkış yapacağı varsayımı altında, likiditesi yüksek yatırımların fondan net çıkışları karşılama oranı hesaplanmaktadır. Oranın 1'in üzerinde olması hedeflenmektedir. (Likit yatırımlar / Fondan çıkışlar)
Değerleme raporları ile oluşan toplam girişim sermayesi yatırımları değerinin ilk katılma payı satışı tarihinden sonraki 24 ay boyunca ardışık 4 değerleme dönemi boyunca düşmesi veya bu süre sonrasında ardışık 2 değerleme dönemi boyunca düşmesi ve toplam düşüşün %20'yi aşması halinde likidite riski oluşacaktır. Bu durumun oluşması halinde Yatırım Komitesi bilgilendirilecektir.
Karşı Taraf Riski:
Şirketin işlem yaptığı her bir karşı kurumun sözleşme yükümlülüklerini kısmen veya tamamen 3 işgünü içinde yerine getiremediği durumlarda Yatırım Komitesi aynı gün içinde yazılı olarak bilgilendirilecektir.
Mali Riskler:
Mali risklerin yönetilebilmesi için yatırım yapılan şirketlerin kaldıraç ve borç ödeme kabiliyetiyle ilgili oranları her üç ayda bir kontrol edilerek, bu oranlara çeşitli makroekonomik varsayımlar altında stres testler uygulanacak ve risk teşkil edebilecek durumlar için gerekli önlemler alınacaktır. Bu stres testlerde kullanılacak oranların bazıları aşağıda örnek olarak verilmiştir:
· Net borç / ödenmiş sermaye oranı
· Net borç / FAVÖK
· Kar payı yükümlülüğü / Operasyonel nakit akışı
· Açık pozisyon riski
Operasyonel Riskler:
Kurucu yatırım yaptığı tüm şirketlerde yönetim kuruluna katılarak şirketin performansını aylık olarak takip edecek ve operasyonların işleyişini görmek amacıyla şirketlerden rapor talep edebilecektir.
Değerleme Riski:
Fon portföyünde yer alan girişim sermayesi yatırımlarının değerlemesinin katılma paylarının ilk ihraç edildiği tarihi takip eden 12 aylık sürede asgari 1 kez, sonrasında ise her hesap dönemi sonu itibari ile yılda asgari 1 kez Tebliğ'in 20. Maddesindeki hükümlere uygun olarak yaptırılır.
Hukuksal Risk:
Yatırım yapılan şirketlere atanacak yönetim kurulu üyesi vasıtasıyla takip edilir, gerektiğinde uzman bir hukuk firmasından danışmanlık servisi alınabilir.
Piyasa Riski:
Değerleme dönemlerinde fon portföyüne senaryo analizleri uygulanacaktır. Senaryo analizlerinde son 1 yılda Borsa İstanbul pay endekslerinde yaşanan en büyük değer kaybının üzerine 300 baz puan risk primi eklenerek finansal varlık değerlerinin beklenmedik bir şekilde değişmesi izlenecektir.
Portföye dahil edilen girişim sermayesi şirketleri, risk profilleri dikkate alınarak yapılacak simülasyonlardan elde edilecek getirilerin kullanılması suretiyle, riske maruz değerler değerleme dönemlerinde hesaplanarak Yatırım Komitesi ile paylaşılacaktır.
Riske maruz değer, girişim sermayesi şirketlerinin riski dikkate alınarak borsada işlem gören benzer risk profilindeki şirketlerin getirileri kullanılması suretiyle belirlenecektir.
Yoğunlaşma Riski:
Fon toplam değerinin %25'inden fazlası Kurulun finansal raporlama standartlarına ilişkin düzenlemeleri kapsamında, aynı grubun girişim sermayesi yatırımlarına yatırıldığı anda Yatırım Komitesi bilgilendirilecektir.
Faaliyet Ortamı Riski:
Kurucu, faaliyet ortamından kaynaklanabilecek riskleri en aza indirmek üzere gerekli tedbirleri almakta, kontrol sistemlerini kullanmakta ve söz konusu kontrol sistemlerinin etkinliğini izlemektedir.
Risk yönetim biriminin görev, yetki ve sorumlulukları yönetim kurulu kararı ile kabul edilen ‘‘Risk Yönetim Birimi Prosedürü"nde yer almaktadır.





http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1221948


BIST
 

Hisse Başarıyla eklendi