KAP ***BALAT*** BALATACILAR BALATACILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)

02.04.2024 - 09:38 | Son Güncelleme :

KAP ***BALAT*** BALATACILAR BALATACILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)



***BALAT*** BALATACILAR BALATACILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel) )

İlgili Şirketler []
İlgili Fonlar []
Türkçe
Özel Durum Açıklaması (Genel)

Yapılan Açıklama Güncelleme mi?
Hayır (No)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi
-
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?
Hayır (No)
Bildirim İçeriği

Açıklamalar

Şirketimiz ana yatırımcılarından Anadolu Girişimleri A.Ş.'nden gelen yazı aşağıdaki şekildedir.
SPKurulu'nun 28.03.2024 tarih ve 2024/17 nolu haftalık bülteninde yer alan Balatacılar Balatacılık A.Ş.'yi ilgilendiren duyuru sonrasında yatırımcılar tarafında şirketin mevcut durumu ve geleceğine yönelik olarak çeşitli soru işaretleri ve endişelerin ortaya konulduğu gözlemlenmiştir.
Anadolu Girişimleri A.Ş. olarak Balatacılar Balatacılık A.Ş. şirketine ilk yatırımımızı 2021 yılının ikinci yarısında gerçekleştirmiş olup, ilk yatırımımız sonrasından bugüne kadar Balatacılar Balatacılık A.Ş. ve Berka Balata A.Ş. şirketlerinden oluşan Grubun ve faaliyetlerin gelişimi hakkında aşağıdaki genel bilgilendirmenin yapılması, Anadolu Girişimleri A.Ş.'nin yatırımı sonrasında şirketlerde kaydedilen aşamayı tüm yatırımcılarımıza hatırlatma bağlamında önemli olacaktır.
1)Balatacılar Balatacılık A.Ş.'nde 2021 ve 2023 yıllarında yapılan 2 tahsisli sermaye artırımıyla şirketin sermayesi 12.165.862 TL'den bugün itibariyle 13.878.487 TL'ye yükselirken, bu iki tahsisli sermaye artırımı neticesinde Balatacılar Balatacılık A.Ş.'ne yatırımcı paydaşlarla beraber finansal olarak toplamda 23.500.000 TL'lik katkı sağlanmıştır.
2)Berka Balata A.Ş.'nde 2022 ve 2023 yıllarında yapılan 2 bedelli sermaye artırımıyla şirketin sermayesi 10.000.000 TL'den bugün itibariyle 34.000.000 TL'ye yükselirken, bu iki bedelli sermaye artırımı neticesinde Berka Balata A.Ş.'ne yatırımcı paydaşlarla beraber finansal olarak toplamda 24.000.000 TL'lik katkı sağlanmıştır.
Böylece, son 2,5 yılda her iki şirkete yatırımcı paydaşlarla beraber toplamda 47.500.000 TL tutarında finansal katkı sağlanmıştır.
3)Berka Balata A.Ş.'nin yarım kalmış fabrika binası inşaatı tamamlanarak tapu alınmış ve böylece Grubun finansallarında maddi duran ve net varlık tarafı güçlenmiştir. 18.01.2024 tarihli değerleme raporuna göre ilgili maddi duran varlık için hesaplanan KDV hariç değer 97.870.000 TL olmuştur.
4)Her iki şirketin de finansal tablolarında geçmişten gelen bir çok sıkıntılı kalem ortadan kaldırılmış, icra ve haciz benzeri işlemler yaşanmaması için personele olan geçmiş tüm borçlar ödenmiş ve devlete olan vergi borçlarının da çok büyük bir bölümü ödenmiş ve bir kısmı da yapılandırmadan faydalanılarak uygun şartlarda halen kesintisiz ödenmeye devam edilmektedir.
5)Her iki şirket de bugün itibariyle faaliyetlerini herhangi bir banka borcu bulunmadan ve kredi riski barındırmadan sürdürmektedir.
6)Her ne kadar önemli bir çaba ortaya konulduysa da genel ekonomik şartlar dolayısıyla (sürekli artan işçilik, hammadde ve enerji maliyetleri vs) ilgili dönemde balata üretim ve satış işini istenildiği ölçüde geliştirmek ve karlı bir yapıya dönüştürmek mümkün olmadıysa da, bu durum şirketler için karlı yatırım alanlarını kapsayacak şekilde yeniden yapılanmanın kapısını açmıştır. Bu kapsamda 2024 yılı içerisinde Berka Balata A.Ş. öncülüğünde enerji ve teknoloji sektörleriyle beraber hızlı bir yeniden yapılanma gerçekleştirilmesi öngörülmektedir.
Anadolu Girişimleri A.Ş. olarak Grubun en zor zamanında elimizi taşın altına sokarak yatırımımızı yaptık ve neticede Balatacılar Balatacılık A.Ş. ve Berka Balata A.Ş. bugün itibariyle 2,5 yıl önceye göre çok farklı bir noktada bulunmaktadır. 
Tüm yatırımcılarımıza saygı ile duyurulur.
                          
Anadolu Girişimleri A.Ş.





http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1265526


BIST
 

Hisse Başarıyla eklendi