KAP ***AVOD*** A.V.O.D. KURUTULMUŞ GIDA VE TARIM ÜRÜNLERİ SANAYİ TİCARET A.Ş.( Genel Kurul İşlemlerine İlişkin Bildirim

13.06.2023 - 14:51 | Son Güncelleme :

KAP ***AVOD*** A.V.O.D. KURUTULMUŞ GIDA VE TARIM ÜRÜNLERİ SANAYİ TİCARET A.Ş.( Genel Kurul İşlemlerine İlişkin Bildirim



***AVOD*** A.V.O.D. KURUTULMUŞ GIDA VE TARIM ÜRÜNLERİ SANAYİ TİCARET A.Ş.( Genel Kurul İşlemlerine İlişkin Bildirim )

Özet Bilgi 2022 yılı Genel Kurul Toplantısı Tescil Bildirimi
Yapılan Açıklama Güncelleme mi ? Evet
Yapılan Açıklama Düzeltme mi ? Hayır
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı ? Hayır

Genel Kurul Çağrısı
Genel Kurul Tipi Olağan Genel Kurul
Hesap Dönemi Başlangıç Tarihi 01.01.2022
Hesap Dönemi Bitiş Tarihi 31.12.2022
Karar Tarihi 10.05.2023
Genel Kurul Tarihi 08.06.2023
Genel Kurul Saati 14:00
GK'na Katılım İçin Pay Sahibi Olunması Gereken Son Tarih 07.06.2023
Ülke Türkiye
Şehir İZMİR
İlçe MENEMEN
Adres Yıldırım Mah.35.Sokak No:62/1

Gündem Maddeleri
1 - Açılış ve toplantı başkanlığının oluşturulması.
2 - 2022 yılına ilişkin Yönetim Kurulu Faaliyet Raporunun, okunarak görüşülmesi ve onaylanması,
3 - 2022 yılı hesap dönemine ilişkin Bağımsız Denetim Rapor Özetinin okunması,
4 - 2022 yılı Finansal Tabloların okunması, görüşülmesi ve onaylanması,
5 - Hesap dönemine ait faaliyetlerinden dolayı yönetim kurulu üyelerinin ibra edilmeleri,
6 - Yönetim Kurulu'nun, 2022 yılı hesap dönemine ilişkin Kar dağıtımı ile ilgili önerisinin görüşülerek karara bağlanması,
7 - Bağımsız Yönetim Kurulu üyelerinin seçimi,
8 - Yönetim Kurulu üyelerinin ücretlerinin belirlenmesi,
9 - 2023 yılı için bağımsız denetim şirketine ilişkin yönetim kurulunun teklifinin görüşülerek kabul edilmesi,
10 - Yönetim Kurulu Üyelerine, Türk Ticaret Kanunu'nun 395. ve 396. Maddelerinde düzenlenen izinlerin verilmesi,
11 - SPK II-17.1 Kurumsal Yönetim Tebliğinin 1.3.6 sayılı ilkesi kapsamında pay sahiplerinin bilgilendirilmesi
12 - 2022 yılı içerisinde ilişkili taraflarla yapılan işlemler hakkında pay sahiplerine bilgi verilmesi.
13 - Şirketin 2022 yılında yaptığı bağış ve yardımlar hakkında Pay Sahiplerine bilgi verilmesi, 2023 yılı içerisinde yapılması muhtemel bağışların sınırı hakkında karar alınması,
14 - Sermaye Piyasası Kurulu'nun kararı gereği, Şirketin üçüncü şahıslar lehine vermiş olduğu teminat, rehin ve ipotekler hakkında pay sahiplerine bilgi verilmesi,
15 - Sermaye Piyasası Kurulu'nun 14.02.2023 tarih ve 2023/10 sayılı bülteninde yer alan pay geri alım işlemlerine ilişkin ilke kararı çerçevesinde alınan Yönetim Kurulu Kararı hakkında Pay Sahiplerine bilgi verilmesi ve onaylanması
16 - Dilek ve Temenniler
Gündemde Yer Alan Hak Kullanım Süreçleri
Kar Payı Dağıtım

Genel Kurul Çağrı Dökümanları
EK: 1 2022 Genel Kurul Davet ve Gündem.pdf - İlan Metni
EK: 2 2022 Genel Kurul Bilgilendirme Dokumanı.pdf - Genel Kurul Bilgilendirme Dokümanı


Genel Kurul Sonuçları
Genel Kurul Yapıldı mı? Evet
Genel Kurul Sonuçları 1.Yönetim Kurulu Başkanı Nazım Torbaoğlu , Toplantı Başkanlığına Sn , Burak Kızak'ın seçilmesini önerdi. Toplantı Başkanlığı'na Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sn. Burak Kızak'ın seçilmesi hususu oylamaya sunuldu, oy birliği ile Kabul edildi,Toplantı Başkanı tarafından,Oy toplama memurluğuna Özlem Efecan, Tutanak yazmanı olarak Ganimet Sevgili'yi atadığını belirtti.Toplantı başkanlığına Genel Kurul evraklarını imzalama yetkisi oy birliği ile verildi.
2.Şirketin 2022 yılı Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu, İnternet sitesinde (www.avod.com.tr), Elektronik genel kurul sisteminde, Şirketimiz Merkezi'nde ve Kamuyu Aydınlatma Platformunda Genel Kurul Toplantısından 21 gün önce yayınlanarak pay sahiplerinin incelemesine sunulduğu için, okunmuş kabul edilmesi oylamaya sunuldu ve oybirliği ile kabul edildi. Yönetim kurulu Faaliyet Raporu müzakereye açıldı, söz alan olmadı ve rapor, oybirliği ile kabul edildi.
3. 2022 hesap dönemine ilişkin Bağımsız Denetim Raporu'nun önceden ortakların incelenmesine sunulmuş olması nedeni ile okunmuş sayılmasına ilişkin oylama yapıldı, raporun okunmuş sayılması oybirliği ile kabul edildi. Bağımsız Denetim Raporunun görüş ve sonuç kısmı Sn. Mehmet Ali Sarıad tarafından okundu ve müzakereye açıldı. Söz alan olmadı.
4. 2022 yılı Finansal Tabloları, Kamu Aydınlatma Platformunda, www.avod.com.tr adresindeki internet sitesinde, MKK'nın Elektronik Genel Kurul sisteminde kamuya açıklanarak pay sahiplerine duyurulmuştur, Finansal Tabloların herkesin bilgisi dahilinde olması nedeniyle okunmuş sayılmasına ilişkin oylama yapıldı, hesapların okunmuş sayılması oybirliği ile kabul edildi. 2022 yılı hesap dönemine ait Finansal Tabloların onaylanmasına ilişkin oylamaya geçildi, Finansal Tabloların kabulüne oybirliği ile karar verildi.
5. Yönetim Kurulu üyelerinin 2022 yılında yapmış oldukları muamele, fiil ve işlerinden ötürü ibra edilmeleri hususu görüşüldü. Sn Nazım Torbaoğlu, Sn Burak Kızak, Sn Barış Kızak, Sn,Rıfat Kamaşak ve Sn. Ersan Namyeter ,Yönetim Kurulu üyelerinin her biri kendi ibralarında sahibi oldukları paylardan doğan oy hakkını kullanmayarak yapılan oylama neticesinde her yönetim kurulu üyesi ayrı ayrı oy birliği ile ibra edildi.
6. 2022 Yılı Kar/Zararına ilişkin olarak Yönetim kurulumuzun aldığı karara göre Sermaye Piyasası Kurulu'nun (II-14.1) sayılı Sermaye Piyasasında Finansal Raporlamaya İlişkin Esaslar Tebliği hükümlerine uygun olarak hazırlanan ve HSY Danışmanlık ve Bağımsız Denetim A.Ş. tarafından denetlenen 01.01.2022-31.12.2022 hesap dönemine ait konsolide finansal tablolarımızda dönem karı 142.145.320 TL (Ana Ortaklık Payı 113.262.405 TL), Türk Ticaret Kanunu ve Vergi Usul Kanunu hükümleri çerçevesinde düzenlenmiş finansal tablolara göre ise 48.164.018 TL Dönem Karı ile sonuçlanmıştır.Türk Ticaret Kanunu, Sermaye Piyasası Mevzuatı, Kurumlar Vergisi, Gelir Vergisi ve diğer yasal mevzuat hükümleri, esas sözleşmemizin kâr dağıtımına ilişkin maddeleri ve Kâr Dağıtım Politikamız dikkate alınarak Kar dağıtımı yapılmaması, Şirket finansal yapısının daha güçlü hale getirilmesi amacıyla olağanüstü yedeklerde muhasebeleştirilmesi önerisinin Genel Kurul onayına sunuldu,
Oylamaya geçildi, yapılan oylama sonucunda 2022 yılı faaliyet dönemi için kar dağıtımı yapılmaması oy birliği ile kabul edildi.
7. SPK düzenlemeleri, TTK ve Yönetmelik gereğince, Esas Sözleşmemizde yer alan Yönetim Kurulu üye seçimine ilişkin esaslar çerçevesinde Süresi dolan Bağımsız Yönetim Kurulu üye seçimine geçilmiştir.Kurumsal Yönetim Komitesi'nin önerisi üzerine bağımsız yönetim kurulu üyesi olma vasıflarına sahip Sn Ziyanur Hasbay, Sn. Av. Atilla Erkan Yönetim Kurulu üye adayı olarak belirlenmiştir.Bağımsızlık beyanları da göz önüne alınarak,Sn Ziyanur HASBAY'ın, Sn Atilla ERKAN 'ın Şirketin 2023 yılı hesaplarının görüşüleceği Genel Kurul Toplantısına kadar görev yapmak üzere seçilmeleri hususu oylamaya sunuldu, oy birliği ile kabul edildi.
8. Yönetim Kurulu üyelerine verilen mevcut huzur hakkı ücretlerinde artış yapılarak, Yönetim Kurulu Başkan ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısına aylık net 50.000.-TL. Bağımsız Yönetim Kurulu üyelerinin her birine aylık net 20.000 TL huzur hakkı ödenmesine, diğer Yönetim Kurulu üyesi Barış Kızak'a bu görevi nedeni ile huzur hakkı ödenmemesine, şirkete yaptığı diğer hizmetlerinden dolayı aylık ücret ödenmekte olduğu ve bu şekilde devam edeceği hususu oylamaya sunuldu. Oy birliği ile kabul edildi.
9. Yönetim Kurulu'nun 2023 yılına ilişkin bağımsız denetiminin yapılması hususunda HSY Danışmanlık ve Bağımsız Denetim A.Ş.'nin seçimine ilişkin teklifi görüşülerek oylamaya sunuldu. Oylama sonucunda oy birliği ile kabul edildi.
10. Türk Ticaret Kanunu'nun "Şirketle İşlem Yapma yasağı" başlıklı 395 ve "Rekabet Yasağı" başlıklı 396'nci maddeleri çerçevesinde, şirketin Yönetim Kurulu üyelerine izin verilmesi hususu oylamaya sunuldu, oy birliği ile kabul edildi.
11. Yönetim kontrolünü elinde bulunduran pay sahiplerinin, yönetim kurulu üyelerinin, idari sorumluluğu bulunan yöneticilerin ve bunların eş ve ikinci dereceye kadar kan ve sıhrî hısımlarının, ortaklık veya bağlı ortaklıkları ile çıkar çatışmasına neden olabilecek önemli bir işlem yapması ve/veya ortaklığın veya bağlı ortaklıklarının işletme konusuna giren ticari iş türünden bir işlemi kendi veya başkası hesabına yapması ya da aynı tür ticari işlerle uğraşan bir başka ortaklığa sorumluluğu sınırsız ortak sıfatıyla girmesi durumunda Söz konusu işlemler, genel kurulda konuya ilişkin ayrıntılı bilgi verilmek üzere ayrı bir gündem maddesi olarak genel kurul gündemine alınır ve genel kurul tutanağına işlenir.
Şirketimiz 2022 yılı hesap dönemi içerisinde bu kapsama giren önemli bir işlem olmadığı hakkında Genel Kurul'a bilgi verildi.
Genel Kurul toplantısına elektronik olarak e imza ile katılım yapan yatrımcımız Sayın Saniye Aslı EREM "SPK, Kurumsal Yönetim İlkeleri gereğince Yönetim Kurulu'nda en az yüzde 25 oranında olmak üzere kadın üye olması önerilmektedir. Bu ilkeye uymak için bir hedef ve uyum politikası belirlediniz mi ? SPK raporlama kuralları gereği kadın YK üyesi atanmamasının gerekçelerini açıklar mısınız " şeklinde sorusunu yöneltti.
Yönetim Kurulu Başkanı Sn Nazım Torbaoğlu bundan sonraki ilk yönetim kurulu seçiminde önerinizi dikkate alacağız şeklinde cevap verdi.
12.
Sermaye Piyasası Kurulu düzenlemeleri gereğince Şirketin 2022 yılı içerisinde ilişkili taraflarla yapılan işlemler hakkındaki bilgiyi, 31.12.2022 tarihli Finansal Tablolarımızın 6 numaralı dipnot maddesinde yer verildiği belirtildi,
İlişkili taraflar ile gerçekleştirilen ve yüzde on sınırını aşan yayın ve süreklilik arz eden işlemler ile ilgili her yıl olduğu gibi bu yıl da yönetim kurulu tarafından hazırlanmakta olan ilişkili taraf raporu KAP'ta pay sahiplerinin bilgisine sunulacağı hususunda bilgi verildi.
Bu madde bilgilendirme mahiyetinde olduğundan oylama yapılmadı.
13. Şirketimizin 2022 yılı içerisinde 50.000 TL bağışta bulunmuş olduğu yönünde genel kurula bilgi verildi. 2023 yılı içerisinde Şirketçe yapılacak bağış tutarı üst sınırının, 2023 yılı konsolide cirosunun binde biri (%0,1) oranında bağış ve yardım yapabileceği hususu oylamaya sunuldu. Oylama sonucu oy birliği ile kabul edildi.
14.Şirketimiz tarafından 2022 yılında üçüncü kişiler lehine verilmiş olan teminat, rehin ve ipoteklerle ilgili bilgilerin, 31.12.2022 tarihli Bağımsız Denetim Raporu'nun 26 nolu dipnotlarında ayrıntılı olarak yer aldığı belirtildi.Bu madde bilgilendirme mahiyetinde olmasından dolayı oylama yapılmadı.
15.Yönetim kurulumuzun aldığı karara göre
Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 15.02.2023 tarihli kararı ile, yatırımcılarının hak ve menfaatlerinin korunması amacıyla,
a) Pay geri alım programının azami 1 yıl süreyle geçerli olacak şekilde belirlenmesine
b) Pay geri alımı için ayrılabilecek azami fon tutarının 65.000.000 TL olarak ve geri alınacak azami hisse adedinin ise 20.000.000 adet (20.000.000 TL Nominal) olarak belirlenmesine
c) Pay geri alım için ayrılacak fonun, Şirketimizin özkaynaklarından karşılanmasına,
d) Şirket paylarının pay geri alım işlemleri ile ilgili olarak, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda gerekli açıklamalarının yapılmasına ve pay geri alımına ilişkin kararın ilk Genel Kurul'un bilgisine sunulmasına karar verilmiştir, Bu madde oylamaya sunuldu ,oy birliği ile kabul edilmiştir.


Hak Kullanım Süreçleri İle İlgili Alınan Kararlar
Kar Payı Dağıtım Görüşüldü

Genel Kurul Kararları Tescili
Genel Kurul Kararları Tescil Edildi mi? Evet
Tescil Tarihi 13.06.2023

Genel Kurul Sonuç Dökümanları
EK: 1 AVOD 2022 YILI GK TUTANAK.pdf - Tutanak
EK: 2 AVOD2022 YILI HAZİRUN.pdf - Hazır Bulunanlar Listesi


Ek Açıklamalar
Şirketimizin 08 Haziran 2023 tarihinde yapılan Olağan Genel Kurul Toplantısı sonuçları Menemen Ticaret Sicil Müdürlüğü tarafından 13.06.2023 tarihinde tescil edilerek,13.06.2023 tarih ve 10851 sayılı Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi'nde yayınlanmıştır.
Saygılarımızla,





http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1158289


BIST
 

Hisse Başarıyla eklendi