Türk çimento devinin Faslı ortak hayali suya düştü

14.03.2018 - 16:04 | Son Güncelleme :

Sönmez Holding, Kutlucan Holding ve Türkün Holding ortaklığıyla kurulan ve Ekim 2014’te üretime başlayan Sönmez Çimento’ya gelecek Faslı ortak suya düştü.

https://i.bigpara.com/i/55big/sonmezcimento.jpg

Bigpara ÖZEL

SÖNMEZ Çimento’nun yüzde 15 hissesinin sahibi olan Sönmez Holding iştiraki Sönmez Filament, Sönmez Çimento’daki payını Fas merkezli Ciments de l’Afrique’e (CIMAF) satmak için görüşmelere başlamıştı. Ancak ön görüşmelerden sonuç alınamadığından taraflarca sona erdirildi.  
Sönmez Çimento, Adana Yumurtalık TAYSEB Serbest Bölgesi’nde üretim yapıyor. 2014-2017 yılları arasında 5.9 milyon ton çimento, 4.7 milyon ton klinker üretimi yapan Sönmez Çimento, alternatif yakıt ve yenilenebilir enerji kaynakları kullanımı ile çevreci fabrika özelliğini taşıdığını belirtiyor.

AĞIRLIKLI İHRACAT
413 dönümlük sahası ve 230 çalışanıyla hammadde kaynaklarına çok yakın olan Sönmez Çimento, serbest bölgeler içerisine kurulmasına izin verilen Türkiye’deki ilk çimento fabrikası. Yıllık 1.7 milyon ton klinker ve 2 milyon ton çimento üretimi gerçekleştiren Sönmez Çimento, satışlarının büyük bir bölümünü ihracat olarak gerçekleştiriyor. 

Haberin Devamı

Satışın gerçekleşmemesi sonrasında ise Sönmez Filament'in hisselerinde saat 16:02 itibariyle yüzde 0.22'lik düşüş yaşandı. Hisse fiyatı 4.56 liraya indi. 

 

Hisse Başarıyla eklendi