Trump'tan Venezuela'ya uyarı

19.02.2019 - 11:47 | Son Güncelleme :

ABD Başkanı Trump, Venezuela ordusuna Maduro'yu desteklemeyi bırakmalarını aksi halde "her şeyi kaybedeceklerini" söyledi.

https://i.bigpara.com/i/55big/donald_trump_abd_8888.jpg

ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro'yu desteklemeye devam eden Venezuela ordu mensuplarını kendi geleceklerini ve hayatlarını riske attıkları konusunda uyardı ve ülkeye insani yardımın girişine izin vermeye çağırdı.

Miami'de Venezuela ve Küba göçmenlerinin bulunduğu bir kalabalığa konuşan Trump, Venezuela ordusuna eğer Maduro'yu desteklemeye devam ederseniz, "artık sığınacak liman, kolay bir çıkış ve hiçbir yol bulamayacaksınız. Her şeyi kaybedeceksiniz" dedi.

##$HABER_1452950$##

Haberin Devamı

Reuters’ın haberine göre; Maduro Trump'ın konuşmasının "nazi tarzı" olduğunu söyledi ve Venezuela'nın sahibi, vatandaşlarına ise köleleri gibi davrandığını söyledi.

Trump, ABD, Venezuela'nın birçok komşusu ve çoğu Batı ülkesinin Venezuela'nın geçici cumhurbaşkanı olarak tanıdığı muhalefet lideri Juan Guaido'ya güçlü destek verdi.

Venezuela silahlı kuvvetlerini Guaido'ya veya diğer muhalif politikacılara zarar vermeme konusunda uyaran Trump, Guaido'nun af teklifini kabul etmelerini ve gıda, ilaç ve diğer malzemelerin ülkeye girişine izin vermelerini istedi.

Guaido, yardımın komşu ülkelerden kara ve deniz yoluyla Venezuela'ya Cumartesi günü gireceğini söyledi. ABD, Kolombiya Venezuela sınırında depolanan tonlarca yardım gönderdi, ancak Maduro bu yardımların girişine izin vermedi.

Haberin Devamı

Trump "Barışçıl bir geçiş döneminden yanayız ancak tüm seçeneklere de açığız" dedi. Trump'ın bu açıklaması askeri seçeneklerin masada kalmaya devam ettiği konusundaki ısrarının bir başka işareti olurken, Latin Amerika uzmanlarının çoğu bu tür bir eylemin mümkün olmadığına inanıyor.

 

Hisse Başarıyla eklendi