Siyasi endişelerle piyasalar baskı altında!

30.05.2017 - 08:31 | Son Güncelleme :

Yunanistan'ın kurtarma paketine yönelik endişeler, İtalya'da erken seçim ihtimali ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi'nin parasal genişlemeye devam etmesi gerektiğine dair açıklamaları euroyu bugün baskı altında tutmaya devam etti.

https://i.bigpara.com/i/55big/15012016_cin_borsa_650.jpg

Avrupa'daki jeopolitik endişeler risk iştahında düşüşe neden olurken, Asya hisse senetleri üzerinde ağırlığını hissettirdi ve yen ve altın da dahil olmak üzere güvenli limanlarda artışa neden oldu fakat bazı piyasaların tatilde olması nedeniyle işlem hacmi zayıf kaldı.

Euro, Almanya'da çıkan bir haberde uluslararası kreditörlerin borç erteleme konusunda bir anlaşmaya varamamaları halinde Yunanistan'ın bir sonraki borç ödemesinden çekilebileceğinin belirtilmesi üzerine yüzde 0.3 düşerek 1.1129 dolara geriledi. Böylece euro üst üste dördüncü seans kayıp yaşadı.

PİYASALARDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN... 

Haberin Devamı

Euro bölgesi maliye bakanları geçen hafta yapılan bir toplantıda Uluslararası Para Fonu (IMF) ile Yunanistan'ın borcunun ertelenmesi veya Atina'ya yeni krediler verilmesi konusunda anlaşamadı fakat Haziran ayında her ikisini de yapma hedefine yaklaştı.

İtalya eski Başbakanı Matteo Renzi'nin Pazar günü yaptığı bir açıklamada ülkesinde seçimlerin Almanya ile aynı zamanda Eylül ayında yapılmasından yana olduğunu belirtmesi de euroda düşüşe neden oldu.

Japonya dışındaki Asya Pasifik piyasalarını takip eden MSCI endeksi ABD ve İngiltere'de piyasaların tatil olduğu günün ardından bugün yüzde 0.3 düştü.

Haberin Devamı

Çin, Hong Kong ve Tayvan piyasaları bugün tatil dolayısıyla kapalılar.

Japonya Nikkei endeksi güçlenen yenin etkisiyle yüzde 0.5 geriledi.

İtalya'da bankacılık endeksi, iki bankanın sermaye eksiğini kapatmak için yardım istediği haberlerinin de etkisiyle dün yüzde 3.4 düşerek neredeyse son dört ayın en büyük kaybını gerçekleştirdi. 

 

 

Hisse Başarıyla eklendi