S&P'den Güney Afrika'ya uyarı

20.06.2017 - 15:38 | Son Güncelleme :

S&P Güney Afrika'yı merkez bankasının bağımsızlığını ihlal etmemesi konusunda uyardı.

https://i.bigpara.com/i/55big/standard_poors_650_6.jpg

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P Global, Güney Afrika'ya merkez bankasının "kritik" bağımsızlığına müdahale etmesi durumunda ülkenin kredi notunun "çöp seviyesine" indirilebileceği uyarısında bulundu.

Güney Afrika Merkez Bankası konusunda yaşanan gerginlik bu hafta ülkenin anayasal olarak rüşvetle mücadele eden kurumunun, bankaya kur ve fiyat istikrarından daha çok ekonomik büyümeye yoğunlaşması çağrısını yapmasının ardından arttı.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Haberin Devamı

S&P not analisti Moritz Kraemer, Reuters Küresel Piyasalar Forum'u chat odasında yaptığı açıklamada, "Para politikası esnekliğinin zayıflamaması için merkez bankasının faaliyet bağımsızlığının kritik önemde olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Kraemer, "(Bankanın bağımsızlığına yönelik) Değişikliklerin şiddetine bağlı olarak kredi notu konusunda atılacak bir adım sözkonusu olabilir" dedi.

S&P, uluslararası piyasalarca saygı gören eski maliye bakanı Pravin Gordhan'ın görevden alınması sonrası Nisan ayında Güney Afrika'nın kredi notunu düşürmüştü. Güney Afrika'nın şu an BB+ kredi notu ve negatif görünümü bulunuyor.

 

Hisse Başarıyla eklendi