Petrol fiyatları 7 ayın en düşüğünü gördü

20.06.2017 - 12:21 | Son Güncelleme :

Petrol fiyatları, Libya'da üretimin artması ve hareketli depolarda tutulan akaryakıt stoklarında görülen artışların etkisi ile son yedi ayın en yüksek seviyesine çıktı.

https://i.bigpara.com/i/55big/petrol_2006.jpg

 

Vadeli Petrol  kontratları New York'ta, Pazartesi günü yüzde 1.2 düştükten sonra yüzde 2.9 kadar daha geriledi. Libya'nın Petrol  üretimi, Wintershall AG'nin en az iki sahada üretime yeniden başlaması ile birlikte son dört yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Paris merkezli takip şirketi Kpler SAS, tankerlerde depolanan Petrol  miktarının bu ayın başında 111.9 milyon varil ile 2017 yılının zirvesine çıktığını kaydetti.

Petrol , ABD'de arzın bol kalması ve aktif Petrol  sondaj kuyusu sayısındaki artışın, Petrol  İhraç Eden Ülkeler Topluluğu (OPEC) ve aralarına Rusya'nın da bulunduğu diğer bazı üreticilerin üretim kısıntılarının etkilerini giedeceği endişeleri ile 45 doların altına indi. Traderlar, Atlantik bölgesinde üretimin arttığı bir ortamda, denizde daha fazla Petrol depoluyor. Bu durum, piyasanın yeniden dengeye ulaşmaktan oldukça uzak olduğunun diğer bir işareti olarak görülüyor.

Haberin Devamı

BRENT PETROL FİYATLARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Londra'da BNP Paribas SA emtia piyasaları strateji müdürü Harry Tchilinguirian, "Şimdilerde, Libya'da üretimin tekrar artması, ABD'de Petrol s ondaj kuyusu sayısındaki diğer artış ve hareketli depolardaki artışlar dikkate alındığında, Petrol , arz tarafından kaynaklanan gelişmelerden dolayı fazla destek bulamıyor," dedi ve "Üreticiler niyetlerini beyan ediyor, ancak bunlar şimdilik fazla dikkate alınmıyor" şeklinde görüş bildirdi.

Salı günü vadesi dolacak Temmuz vadeli Batı Teksas Petrol ü (WTI), Nymex piyasasında, 1.14 dolar düşerek, Londra saati ile 13:37'de varil başına 43.06 dolara indi ve 14 Kasım'dan bu yana en düşük seviyesini gördü. Toplam işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 80 üzerindeydi. Daha aktif Ağustos vadeli kontrat 1.09 sent düşerek 43.34 dolara geriledi.

Haberin Devamı

Ağustos vadeli Brent Petrol ü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında, 1.14 dolar düşerek varil başına 45.77 dolara geriledi. Fiyatlar Pazartesi günü yüzde 1 düşerek 46.91 dolardan kapandı. Küresel gösterge Brent Petrol ü, Ağustos vadeli WTI'a kıyasla 2.45 dolar primli işlem gördü.

 

Hisse Başarıyla eklendi