Naci Ağbal: Gerekli adımları atacağız

25.05.2018 - 11:35 | Son Güncelleme :

Maliye Bakanı Ağbal, "Bütçe hedeflerimizi tutturmakta kararlıyız, bunun için gerekli adımları atacağız" şeklinde açıkladı.

https://i.bigpara.com/i/55big/naci_agbal_4949.jpg

Maliye Bakanı Naci Ağbal, 2018 yılına ilişkin bütçe hedeflerini tutturmakta kararlı olduklarını, bunun için gerekli adımları atacaklarını söyledi. Anadolu Ajansı'nın internet sitesinde yer alan açıklamasında Ağbal, "Orta vadede kamu maliyesinin mali disipline uygun bir çerçevede devamı temel hedefimiz. Maliye politikası, para politikasına destek verecek. Bunun için sıkı maliye politikası çerçevesi oluşturacağız" dedi ve ekledi:

"Enflasyona neden olabilecek vergisel düzenlemeler yapmayacağız. Son dönemde bütçe giderlerini artıran düzenlemeler yaptık. Bu harcama artışını telafi edecek şekilde kamu harcamalarında aşağı yönlü, dengeleyici tedbirler alacağız."

##$HABER_1446418$##

Haberin Devamı

Vergi gelirleri performansını artıracaklarını belirten Ağbal, bu amaçla vergi kanunlarında yer alan tüm vergi istisna, muafiyet ve indirimleri gözden geçireceklerini söyledi.

Kamu maliye reformlarına devam edeceklerine de dikkat çeken Ağbal, "Vergi reformu en önemli reform başlığımız. Bu kapsamda Vergi Usul Kanunu taslağıyla ilgili çalışmaları tamamladık. Düzenleme seçimden hemen sonra Meclis'e getirilebilecek düzeye geldi" dedi.

Gelir Vergisi Kanunu çalışmalarının da devam ettiğini ve bir iki ay içinde bu reformun da TBMM'ye getirilecek hale geleceğini belirten Ağbal, ikinci reform alanının ise harcamalar olacağını söyledi.

Haberin Devamı

Kamu-özel işbirliği projeleri konusunda da bir çalışma yürütüldüğünü belirten Ağbal, "Bu kapsamda yapılan yatırımların kamu üzerinde ortaya çıkarttığı yükümlülükleri takip edecek, izleyecek bir sistemi kurduk... Bu projelerin kamu harcamalarında meydana getireceği etkiyi, uluslararası iyi uygulamalarla paralel şekilde raporlayacağız. Önümüzdeki günlerde Ekonomi Koordinasyon Kurulu'na bu raporu sunacağız, daha sonra da bunu kamuoyu ile paylaşacağız" diye konuştu.

 

Hisse Başarıyla eklendi