Küresel piyasalar Fed öncesi nasıl hareket ediyor?

26.07.2017 - 08:57 | Son Güncelleme :

Asya borsaları, bu akşam sona erecek ve ABD para politikasının sıkılaştırılması planları konusunda daha fazla ipucu verecek Fed toplantısı öncesinde yatay seyrederken, dolar değerini korudu.

https://i.bigpara.com/i/55big/14122015_cin_borsa.jpg

Fed'in bugün sona erecek toplantısında faiz oranlarını değiştirmemesi bekleniyor. Yatırımcılar para politikası kararı metnine odaklanarak merkez bankasının bilançosuna aldığı devasa büyüklükteki tahvilleri nasıl elden çıkaracağına ve faizlerdeki bundan sonraki artış hakkında ipuçlarına bakacak.

ABD'deki faiz vadeli kontratlarına göre yatırımcılar, Eylül ayında faiz artırımına yüzde 8 ve Aralık ayında artırıma ise yüzde 48 olasılık veriyorlar. Fed'in para politikasında sıkılaştırmaya yönelik daha net mesajlar vermesi ise ABD Hazine tahvil getrilerinin yükselmesi ve doların değer kazanmasına yol açabilir.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Haberin Devamı

Asya piyasalarına bakıldığında Japonya dışında Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi yüzde 0.1 geriledi. Dün tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkan S&P 500 endeksi  ve  McDonald's ve Caterpillar'ın açıkladığı güçlü sonuçlar Asya borsalarına destek verdi.

Avustralya borsası enflasyonun beklentilerden az artmasıyla yüzde 0.1 yükseldi. Japonya'nın Nikkei endeksi, doların yen karşısında değer kazanarak yedi haftanın en düşük seviyesinden uzaklaşmasıyla yüzde 0.4 yükseldi.
    

 

Hisse Başarıyla eklendi