"Fitch Türkiye'nin notunu artırmak zorunda"

20.06.2017 - 17:04 | Son Güncelleme :

Fitch'in Türkiye için büyüme beklentilerini yukarı yönlü revize etmesi sonrası açıklama yapan Kalkınma Bakanı Elvan, daha önce alınan kararların siyasi olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gedikli ise, "Fitch, Türkiye'nin notunu artırmak zorunda" dedi.

https://i.bigpara.com/i/55big/09112015_fitch_ratings.jpg

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye için büyüme oranlarını yukarı yönlü revize etti. Fitch'e göre, Türkiye, bu yıl yüzde 4,7, gelecek yıl 4,1 büyüyecek. Ekonomi yönetimi, Fitch'in daha önce Türkiye'nin kredi notunu düşürmesinin siyasi nedenlerle olduğunu, bu durumun bunu ortaya koyduğunu ifade etti.

ELVAN: TAHMİNLERİ OVP'DEN DE YÜKSEK 

Haberin Devamı

Kalkınma Bakanı Elvan sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, ilk çeyrekte yakalanan yüzde 5'lik büyümenin uluslararası kuruluşları heyecanlandırdığını görmenin kendilerini mutlu ettiğini söyledi

PİYASALARDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN... 

Elvan, "Daha önce siyasi davranarak ekonomimizdeki olumlu durumu çarpıtmaya çalışanlar şimdi OVP’den de yüksek bir büyüme tahmin ediyor. Fitch, Türkiye için büyüme tahminini bir anda 2'ye katladı, yüzde 2,4’ten yüzde 4,7’ye yükseltti. Kuruluş en yüksek revizeyi Türkiye için yaptı. Ekonomimiz şaşırtmaya devam edecek" şeklinde değerlendirmede bulundu.

GEDİKLİ: NOT ARTIŞI YAPMAK ZORUNDALAR

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bülent Gedikli, Fitch'in Türkiye'nin notunu artırmak zorunda olduğunu söyledi.

Twitter üzerinden değerlendirmede bulunan Gedikli, "Fitch, Türkiye büyümesini revize etti çünkü zaten notu düşürmeleri de siyasi karardı, ekonomiye operasyondu! Not artışı yapmak zorundalar!" şeklinde konuştu

 

Hisse Başarıyla eklendi