"Faiz ne kadar erken artırılırsa o kadar iyi"

24.02.2017 - 10:52 | Son Güncelleme :

Dallas Fed Başkanı Kaplan, Fed'in faiz artırımına ne kadar erken giderse o kadar iyi olacağını söyledi.

https://i.bigpara.com/i/55big/yuzde_hesaplama.jpg

Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan, Perşembe günü yaptığı açıklamada Fed'in parasal sıkılaşmayı kademeli olarak ve sabırlı bir şekilde yapabileceğini kaydetti ve ABD Merkez Bankası'nın faiz artırımına ne kadar erken giderse o kadar iyi olacağını söyledi. Kaplan, kendisine yöneltilen sorulara verdiği cevaplarda, ABD GSYH'sinin bu yıl yüzde 2 oranında büyüyeceği görüşünde olduğunu bildirdi ve ekonominin tam istihdama yakın olduğunu belirtti.

Dallas Fed Başkanı'na göre, bilanço tablosunu küçültme çalışmalarına başlamak için faiz artırımlarında mesafe kaydedilmesi gerekiyor.

Haberin Devamı

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

bloomberght'de yer alan habere göre; Kaplan, Fed'deki çalışma arkadaşlarına, Mart ayındaki toplantı öncesi tüm seçenekleri açık tutmaları gerektiğini söylemesine karşın, faiz artırımı için fırsatı kaçırmama çağrısında bulundu.

Kaplan, Bloomberg News'a yaptığı değerlendirmede, "Geç kalmaktansa erken hareket etmemiz daha iyi," dedi ve "Eğrinin gerisinde kalınan ve daha sonra daha agresifhareket edilen bir duruma düşmek istemem" şeklinde konuştu.

Kaplan'ın bu yıl politika kararlarında oy hakkı bulunuyor.

 

Hisse Başarıyla eklendi